home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Suzuki Ignis Hybrid

Pre tačno dve i po godine, testirali smo i pisali o Suzukiju Ignisu, a taj tekst je na popularnom sajtu Autoblog.rs doživeo za sada preko 4280 pregleda….Čini se da su informacije o tom neobičnom automobilu sa istoka naišle na dopadanje kod poklonika četvorotočkaša, a lepa priča o Ignisu je privukla i mnoge sadašnje i buduće kupce….

Ovih dana smo imali priliku da proverimo kakav je Ignis Hybrid, odnosno Ignis sa elektro baterijom koja zapravo ima ulogu generatora i koja se aktivira prilikom svakog dodavanja gasa što u svakom slučaju smanjuje potrošnju goriva i smanjuje emisiju CO2.

Suzuki Ignis Hybrid

Kao što je poznato Suzuku u Srbiji već godinama distribuira ugledni Euro Sumar, porodična firma diplomiranih mašinskih inžinjera – tim Dušana Djuraševića i njegovih sinova Andrije i Marka.

Suzuki Ignis Hybrid

Utisci o Ignisu od pre dve godine nisu izbledeli. Radi se o vozilu koje ima puno toga zanimljivog i prihvatljivog. Ignis spada u male potrošače, na prvi pogled deluje da nije podesan za više putnika, medjutim, prostranost kabine je baš jedna od odličnih karakteristika ovog mališana koji je već dobio nadimak „Kratki“. Unutrašnjost je odgovarajuća i za četiri putnika i za komotno putovanje. Ignis ima i neobično visok „klirens“, odnosno udaljenost od tla do najniže tačke i iznosi čak 18 santimetara. Taj podatak govori da je odličan i za neravan teren, za savladjivanje nekih neudobnih prepreka (ivičnjaci, šine, uvale). Ignis se veoma lako vozi zbog svoje male mase koja je samo oko 900 kg.. snaga motora je 82 + 8 KS (reč je o hybridu). „Kratki“ je kao rodjen za uske ulice, lako skreće i još lakše se parkira a ugradjena kamera za vožnju u nazad je sjajna stvar i pomaže baš puno i novopečenim majstorima volana.

Suzuki Ignis Hybrid

Ignisa hybrida smo  probali na putu do Banstola, kod Novog Sada, ali, odabrali smo rutu preko Banovaca, Belegiša, Surduka, Slankamena i Krčedina a u povratku preko Indjije i Pazove. Pokušali smo da poštujumo sva ograničenja brzine, pažljivo smo dozirali gas i uživali u našem Ignisu. Na vrhu Banstola, na obronku Fruške gore, zaustavili smo se kod velike tezge gospodje Danijele Matijević koja je kao i uvek imala da nam ponudi desetine svojih baš dobrih rukotvorina…..naravno mislimo na slatko od smokvi, šljiva, trešanja, lubenice i ko zna od čega još. Bilo je i paradajz soka, džema od borovnice, pekmeza od šipaka a takodje i dobrog ajvara, ljutenice i zimske salate.

Na cilju u Beogradu, ispred prelepog hotela „Zlatnik“, elektronski računar na displeju je pokazao da smo potrošli samo 4.1 litar benzina na 100 kilometara, vozeći praktično na otvorenom putu…..u gradu je uz umeren pritisak pedale gasa ta potrošnja neznatno povećana pa se naš Suzuki Ignis opet pokazao kao štedljivi mališa.

Suzuki Ignis Hybrid

U razgovoru sa Andrijom Djuraševićem, u Euro Sumaru, dobili smo informaciju da se Suzuki Ignis Hybrid može kupiti na rate (mesečno 137 eura) i uz zakonski odobreno učešće od 30 %. Početna cena je 11.450 evra za Comfort Hyibrid, 1242 kubika, sa manuelnim menjačem, benzinskim agregatom od od zbirnih 90 KS, sa petora vrata i pogonom na prednjim točkovima. Kompletan sadržaj opreme možete pogledati na sajtu Suzuku Srbija. Mi smo na testu imali model Elegance koji nije imao rezervni točak već set za reparaciju pneumatika i cena mu je 14.000 evra.

Suzuki Ignis Hybrid

Od prvog čoveka Euro Sumara, gospodina Dušana Djuraševića saznali smo da pored servisa svim klijentima nude uslugu auto lakiranja …

„Slobodno navedite da imamo vrhunsku komoru za besprekorno farbanje i sjajne majstore. Rekao bih, ako dozvolite, ne postoji bolja u Srbiji“

Na kraju ove priče o vrlo zanimljivom Suzuki Hybridu, recimo da se cena tog automobila kreće od 11.450 evra do 15.200 u zavisnosti od menjača, pogona i dodatne opreme. Za metalik boju valja dodati još 300 evra a za dve boje je doplata 700 evra. Ignis Hybrid se nudi sa manuelnim i CVT menjačem, sa pogonom na dva i četiri točka i sa agregatima na benzin i dizel.

Broj telefona Euro Sumara je 011 / 288.95.54. Tim putem možete zakazati i probnu vožnju i na najbolji način se uveriti kakav je proizvod u pitanju.

Tehnički podaci za Suzuki Ignis Hybrid Elegance:

agregat : 1242 ccm   90 KS

dimenzije : 3700 x 1690 x 1605

kočnice : disk / doboš

menjač : manuelni 5 brzina

klirens : 180 mm.

ubrzanje : 0 – 100 km/h : 12.7 sek

pneumatici : 175/60 R 16

cena modela na testu : 14.000 evra

Djordje Djenić – Mojsvetbrzine.rsčitanja : 7686Komentari