home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Do 3. aprila Beogradski sajam je domaćin svim značajnim svetskim proizvođačima, uvoznicima i distributerima automobila i motocikala, kao i predstavnicima pratećih industrija.

Sajam će ugostiti i brojne posetioce, jer je poznato da Međunarodni salon automobila i Međunarodni sajam motocikala i bicikala svake godine privlače veliku pažnju. Ove dve atraktivne manifestacije – 49. međunarodni salon automobila i 6. MOTOPASSION, svečano su otvoreni i traju do nedelje, 3. aprila.

-Veoma je značajan podatak da je beogradski Salon automobila jedan od 18 automobilskih sajmova koji se ove krizne godine održavaju u svetu pod okriljem Međunarodne asocijacije proizvođača automobila – OICA, rekao je na svečanom otvaranju Dušan Petrović, ministar trgovine, poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede. –Ekonomska situacija je teška, posebno u automobilskoj industriji, ali dobra vest je da postoje jasni znaci oporavka. Na ovom sajmu prvi put nastupa i jedna srpska fabrika – Fiat automobili Srbija, a nadam se da će ova fabrika vrlo brzo postati i veliki izvoznik automobila.

Ministar je kao pozitivan trend naveo i pojavu električnih vozila i naglasio da su ona budućnost automobilske industrije. Uz obećanje da će imati pomoć i podršku Vlade Srbije, Petrović je pozvao sve zainteresovane investitore da počnu u Srbiji da ulažu u ovaj segment proizvodnje.

Napominjući da objektivno u Srbiji u ovom trenutku postoji problem u prodaji automobila, Dušan Petrović je rakao i da Vlada intenzivno pregovara sa bankama oko reprogramiranja postojećih kredita, a kupovinu će podstaći i povoljniji uslovi za nove kredite.

-Automobilska industrija je "majka svih industrija", njen oporavak je pokazatelj oporavka čitavog društva i to je razlog zbog koga podržavamo Salon automobila, rekao je Nebojša Divljan, generalni direktor i predsednik UO DELTA GENERALI Osiguranja, koje je već četiri godine generalni sponzor manifestacije.

PR Beogradski sajamčitanja : 1325Komentari

Na parkingu je već bilo parkirano 3 kom A7-ice, 4 Cls-a , od toga 1 nov CLS silver Wien table. Ostali sa srpskim tablicama, nekoliko Čerija, čak je bio i Infiniti, znači umešali ih među vozila na parkingu, dobra reklama, čak je i A7 Vladea Georgijeva stajao na samom uasku na parking.

Autor Dejan L 25 Mar 2011, 23:10

Cujem i da jedan bik roadster krasi sajam. :)))
Valjda u hali 2 gde su delovi,kod nekog standa sa felnama.
Ako,da vide ljudi sta je supersportski auto. :)))

Autor PITBULL™ 25 Mar 2011, 23:13

@ Pitbull
Aha i to Galjardo cabrio, nanđarasti, u felne nisam ni gledao.

Autor Dejan L 25 Mar 2011, 23:16

@Dejan L
A nisi obratio paznju da li je LP560 ili obican?
Mmmm,narandzasti,moj omiljeni. :)))

Autor PITBULL™ 25 Mar 2011, 23:23

Da se pohvalim , danas u 14h sam odigrao OPEL nagradnu igru, od 60 i nešto učesnika sam bio četvrti. 9/10 tačnih odgovora!
Vreme mi je oduzelo LAŽNO pitanje, koje je boje izložena Opel Corsa: 1.crne, 2.crvene, 3. bele
Ja kažem bež kapućino, ona kaže jeste ali moraš da pritisneš bilo šta, kao greška je izvini.
@ OPEL
SRAM VAS BILO, zar je to profesionalnost???? Zaslužio sam nagradu! Ako je ne dobijem uzeću je sam! Takva greška pokazuje vašu ozbiljnost. Vidimo se na sudu!

Autor Dejan L 25 Mar 2011, 23:44

@Dejan L

Pa naravno da je "greska"!! E jadna li im je fora!!!

Autor ALEKSANDAR BG 26 Mar 2011, 01:26

Uhh jos me noge bole od setnje...Meni licno je bio zanimljivi parking nego citav sajam hahah:))) Neznam zasto su onako motore rasturili....ja verujem ko je ljubitelj motora...da nece vise pomisliti na Beogradski sajam.....od onolke hale gde su prosle godine bili motori....ove su baceni na onaj mali uski prostor....guzva tako da nemozes ni proci....okrugla hala pretrpana...strasno....Tu se vodi neka gadna politika.....:)))pozzz!!!!

Autor zoki 27 Mar 2011, 12:44

@Dejan L- pa sigurno nije bila ni crna, ni crvena, a nabliza boja je bela, tako da nisi mogao da pogresis. malo srpske logike...

Autor Bleki 27 Mar 2011, 13:24