home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Naš proslavljni motociklista Gabor Sagmajster otvorio je danas sajmove motocikala i nautike na Novosadskom sajmu.

- Sajmovi kao što je "Moto Bike Expo" svojim kvalitetom i sadržajima u velikoj meri doprinose boljem pozicioniranju motociklizma u Srbiji. Nadam se da će interesovanje javnosti za moto-sport omogućiti obezbeđivanje neophodnih uslova za postizanje još boljih rezultata na takmičenjima na kojima učestvujem, rekao je Sagmajster.

Član Gradskog veća zadužen za saobraćaj i predsednik savet za bezbednost saobraćaja Grada Novog Sada Siniša Bubnjević istakao je da je Gradsko veće učestvovalo ove godine u unapređenju kvaliteta Sajma izgradnjom korisnih površina na otvorenom prostoru Novosadskog sajma, kao i izdavanjem specijalne publikacije o bezbednosti u vožnji, koja će biti uručena svim posetiocima Sajma.

Generalni direktor Novosadskog sajam Goran Vasić poželeo je sklapanje uspešnih poslovnih aranžmana izlagačima koji nastupaju na sajmovima motocikala i nautike.

Do nedelje, 17. aprila u Hali "Master" Novosadskog sajma nastupa oko 40 izlagača, koji predstavljaju bogatu ponudu motocikala i prateće opreme, kao i čamce, jahte i opremu za nautičare.

Tokom manifestacija biće organizovan niz pratećih aktivnosti, poput amaterskih trka ubrzanja i turniru u vožnji na zadnjem točku, kao i koncertnih dešavanja, koje će biti organizovani u petak i subotu, 15. i 16. aprila.

Radno vreme Sajmova je od 10 do 19 časova, a ulaznica košta 250 dinara.

Na sajmu motocikala u Novom Sadu ponuđeni su motocikli jeftiniji od 5 do 20 odsto u odnosu na redovne cene.

"Yamaha Plattner" je za svoje kupce pripremila veliko iznenađenje u vidu specijalnih sajamskih popusta, a kako navode na štandu tog izlagača akcija traje samo za vreme održavanja sajma.

Posebno se izdvaja popust na "moto-ikonu", legendarni model "YZF-R1" koji se tokom Sajma prodaje po specijalnoj ceni od 13.900 evra, dok u redovnoj prodaji njegova cena iznosi 15.000 evra. Ponuda se odnosi na model za 2011. godinu.

Pod sloganom "Spektakl u Novom Sadu" – generalni uvoznik "Piaggio" grupacije za Srbiju – "Piaggio Group Srbija" na Sajmu motocikala, pripremio je popust za kupovinu novih modela, kakav odavno nije viđen na srpskom tržištu.

Dva legendarna "Aprilijina" motora na Sajmu u Novom Sadu mogu se kupiti po spektakularno niskim cenama. Tako Aprilia "RSV 4 R" umesto za 14.500, košta 11.999 evra. Pored toga Aprilia "Tuono 1000 R" umesto za 11.200, sada može da se kupi za spektakularnih 8.999 evra. Na štandu "Piaggio Group Srbija"  napominju da su količine ograničene, i pozivaju sve da iskoriste popuste jer je upravo na modelu Aprilia "RSV 4 R", Maks Bjađi je postao šampion sveta u Super Bajk šampionatu prošle godine.

Motocikl od 70.000 evra

Najskuplji eksponat na Sajmu "Moto Bike Expo – Novi Sad" je motocikl italijanskog proizvođača "Ducati", a reč je o modelu "Desmosedici RR".

Premijeru u Srbiji ima upravo u Novom Sadu, a "Ducati" je prvi proizvodač na svetu koji je kupcima ponudio autentičnu repliku sa svim odlikama "MotoGP" tehnologije, koji krase upravo model "Desmosedici RR".

Motor tog motocikla ima preko 200 konjskih snaga i 989 ccm3. Reč je o V4 motoru koji je napravljen u takozvanoj L varijanti sa četiri cilindra.

Inače, maloprodajna cena tog modela je 70.000 evra.

Oprema za bezbednu vožnju

Kacige, štitnici, rukavice, kombinezoni, jakne i pantalone sa protektorima, pružaju sigurnost vozačima i smanjuju rizik od povreda prilikom pada sa motocikla. Tom segmentu će na Sajmu "Moto Bike Expo – Novi Sad" biti posvećena posebna pažnja jer će veliki broj izlagača predstaviti moto-opremu, delove, sredstva za održavanje motocikala.

Izlagači najavljuju da će posetioci Sajma motocikala na Novosadskom sajmu, moći po povoljnim cenama da kupe opremu najpoznatijih svetskih proizvođača. Pored ostalih brendova, biće izložene čizme "Tarmack", "Enduro", "Speed 1 plain", kožne jakne i pantalone "Daytona", "Tempest", "Road still", "Bristol", rukavice "Euro star", "Speed", kao i pojasevi, čizme, torbe, koferi i kacige.

Uz to, biće predstavljena i dodatna oprema za motocikle, kacige, podkape, jakne, duksevi, majice, pojasevi, pantalone i mnoštvo drugih stvari koje vožnju mogu učiniti bezbednijom i komfornijom.

Vodič za bezbednu vožnju motociklista

U cilju bezbednosti vozača motocikala u saobraćaju, za Sajam motocikala, bicikala i prateće opreme, a u saradnji sa Savetom za bezbednost saobraćaja grada Novog Sada, pripremljena je i realizovana publikacija pod nazivom "Vodič za bezbednu vožnju motociklista".

Publikacija se besplatno deli posetiocima, a cilj te akcije je da se što većem broju motociklista, predstave sve najznačajnije informacije o bezbednoj vožnji, koje će doprineti boljoj obaveštenosti o najvažnijim aspektima učešća u saobraćaju i važnosti poštovanja saobraćajnih propisa. Zato je u tom izdanju poseban akcenat posvećen rizicima, zakonskoj regulativi, primerima dobre prakse i merama bezbednosti, koji su najvažniji za navedene učesnike u saobraćaju.

U pripremi i realizaciji "Vodič za bezbednu vožnju motociklista" učestvovali su predstavnici Fakulteta tehničkih nauka u Novom Sadu, Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srbije i moto klubova.

Izvor : Sajam.net


čitanja : 2826Komentari