home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Audi Sport Team Joest posade su šestočasovnu trku voženu u Velikoj Britaniji, na stazi Silverstone završile kao drugo i sedmoplasirane.

Od samog starta, gledaoci pete ovogodišnje trke ILMC takmičenja su imali priliku da gledaju fantastičnu borbu između Audi i Peugeot posada. Allan McNish u automobilu #2 je samo nakon osam krugova pretekao  Sébastien Bourdais-a, koji je trku startovao sa prve pozicije. Timo Bernhard je u Audi R18 TDI #1 napadao drugog vozača Peugeot Sport tima, Franck Montagny-a. Montagny je u jednom trenutku napravio grešku i izleteo sa staze.

Na kraju prvog časa trke, McNish je imao kontakt sa jednim od GT automobila što je oštetilo ogibljenje prototipa, te je Audi posada #2 provela dosta vremena u boksu, dok su mehaničari popravljali oštećeni prototip. Na kraju trke, posada McNish/Kristensen je uspela da se probije na poziciju sedam u generalnom plasmanu i u klasi.

U nastavku trke posada Bernhard/Fassler je imala velike okršaje sa Peugeot posadom #7, a posebno impresivnu vožnju je prikazao Marcel Fassler, koji je tokom trećeg časa uspeo da nadoknadi zaostatak od 30 sekundi i da preuzme vodeću poziciju. Na žalost Audi tima, jedan manji kontakt je oštetio zadnji deo vodećeg prototipa, zbog čega je posada morala da ode u boks kako bi se taj deo karoserije popravio što je posadu #1 koštalo celog minuta, a na kraju trke posada #1 je trku završila sa 89 sekundi zaostatka za pobedničkom posadom Peugeot #7.

Naredna trka se vozi 1. oktobra na stazi Road Atlanta.

Rezultati:

 1 Bourdais/Pagenaud (Peugeot) 190 laps in in 6h 00m 13.255s

2 Bernhard/Fässler (Audi R18 TDI) + 1m 29.763s

3 Nicolet/Prémat/Pla (Oak-Pescarolo-Judd) - 5 laps

4 Belicchi/Boullion (Lola-Toyota) - 5 laps

5 Lahaye/Moreau/Ragues (Oak-Pescarolo-Judd) - 5 laps

6 Collard/Tinseau/Jousse (Pescarolo-Judd) - 5 laps

7 Kristensen/McNish (Audi R18 TDI) - 6 laps

8 Montagny/Sarrazin (Peugeot) - 9 laps

9 Fernandez/Primat/Klien (Lola-Aston Martin) - 11 laps

10 Ojjeh/Lombard/Kimber-Smith (Zytek-Nissan) - 12 laps

Poredak u LMP1 klasi, nakon 5 od 7 trka:

1 Peugeot 153 poena;

2 Audi, 108.

Izvor : Audi.rs


čitanja : 897Komentari

klasika ...

Autor Moron 26 Sep 2011, 19:36