home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA

Sebastijan Ožije pobedio je na reliju Francuske pred domaćom publikom i približio se na samo tri boda Sebastijanu Lebu koji je trenutno vodeći u generalnom plasmanu.

Leb je bio vodeći posle prva dva stejdža prvog dana relija ali je zbog kvara na motoru morao da odustane. To je ostavilo Ožijea da se bori sa Piterom Solbergom i sjajnim Denijem Sordom koji je osvetlao obraz relativno novom timu u WRCu, Miniju.

Ova trojka se smenjivala u vođstvu sve dok Solberg nije ukantao mašinu u subotu i pao na treću poziciju, ostavivši Sorda da juri Ožijea do samog kraja. Ožije je u subotu imao 9,5 sekundi da bi Sordo sjajno vožnjoim uspeo da smanji na 4,9 sekundi posle tri stejdža poslednjeg dana, ali je Ožije sjajnom vožnjom ipak uspeo da odbrani prvu poziciju.

„Sjajno se osećam, bilo je teško na kraju i nisam bio tako sjajan na poslednjem pauer stejdžu, ali sam imao sreće i pobedio na kraju.“, rekao je Ožije. „Ovo je sjajno i za šampionat jer su pred nama dva jako uzbudljiva relija u kojima će šampion biti odlučen“

Sordo je priznao da je malo razočaran što nije pobedio ali je i dalje zadovoljan najboljim rezultatom Minija do sada. „Ovo je neverovatno... malo sam razočaran jer na kraju nisam uspeo da dođem do pobede, ali moram da budem zadovoljan.“, izjavio je Sordo.

Ford nije bio u stanju da u potpunosti iskoristi činjenicu da je Leb ostao bez plasmana jer su i Jari Mati Latvala i Miko Hirvonen napravili greške već u petak ujutru i nisu uspeli da se približe vodećoj trojci dovoljno da bi ih ugrozili, ali je Hirvonen osvajanjem četvrte pozicije uz timske naredbe, uspeo da se približi takođe na tri poena iza vodećeg Leba, tako da nas očekuje neizvesna završnica na sledeća dva relija.

Rezultati relija Francuske:

1.

Sebastien Ožije    

Citroen  

3h06m20.4s

2.

Dani Sordo         

Mini

+ 6.3s

3.

Piter Solberg     

Solberg Citroen     

+ 1m23.8s

4.

Miko Hirvonen     

Ford

+ 3m26.6s

5.

Jari-Mati Latvala 

Ford

+ 3m30.3s

6.

Denis Kuipers     

FERM Ford        

+ 6m42.0s

7.

Hening Solberg    

Stobart Ford     

+ 7m08.3s

8.

Mads Ostberg       

Stobart Ford     

+ 7m58.3s

9.

Ken Blok           

Monster Ford     

+ 8m25.5s

10.

Pier Kampana     

Frans Mini      

+ 8m38.7s

Preuzeto sa : Supersport.rsčitanja : 983Komentari