home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Williams u novu sezonu ulazi sa novim ambicijama, a ključan element u planovima za dalji napredak i povratak u vrh Formule 1 biće i ovogodišnji bolid, FW37.

Baziran je na prošlogodišnjem bolidu, ali raspolaže i nizom doteranih i izmenjenih komponenti, među kojima se najviše ističe novi "nos" bolida. Dizajniran je u skladu sa novim pravilima, koja su osmišljena kako bi iz Formule 1 izbacila prošlogodišnje "penis noseve".

"U razvoju novog bolida prvo smo koristili iskustva stečena prošle godine. Proučili smo prošlogodišnji bolid i iskoristili sve delove koji su dobro funkcionisali. Istovremeno smo mnogo pažnje posvetili delovima i komponentama koje nisu zadovoljile prošle sezone. Jedno od područja je aerodinamika, kojom smo bili zadovoljni prošle sezone, ali smo uprkos tome otkrili nekoliko detalja koji su dodatno poboljšali efikasnost bolida", rekao je Pat Symonds, glavni tehničar u Williamsu.

"Promene pravila koja se tiču prednjeg dela bolida su nas zabrinula. Prvo nije izgledalo da će značajnije uticati na ostatak bolida, ali su prva testiranja i analize pokazale da smo se prevarili. Izgled novog nosa igra veliku ulogu u aerodinamičkoj slici celog bolida, pa smo morali da prilagodmo čitav niz detalja novoj konfiguraciji prednjeg dela", dodao je Symonds.

Izvor: Autosport.hr

VIDEO: Mališan "nacrtao" novi McLarenov bolid

Dok je Ekipa Williamsa objavila prve rendere novog bolida na stranicama magazina F1 Racing, McLaren Honda se odlučio za video teaser kao načinom izražavanja.

U kratkom "filmiću" McLaren poručuje da ne želi da ponavlja istoriju, već ima nameru da piše novu istoriju zajedno sa Hondom. U videu dečak na TV-u prati trku jednog od slavnih McLaren-Hondinih bolida i istovremeno crta svoju viziju F1 bolida. Upravo jedan od detalja na tom crtežu, smatraju mnogi, otkriva kako će izgledati novi McLarenov bolid. Reč je o crtežu nosa bolida na dnu dečakovog papira.

Izvor: Autosport.hr

McLaren sarađuje sa CNN-om

Ekipa Meklarena još uvek je u potrazi za generalnim sponzorom, obzirom da se magnat mobilne telefonije Vodafoun povukao.

No, oni su ipak uspeli da pronađu jednog novog sponzora, a u pitanju je CNN.  

Meklaren je potvrdio potpisivanje višegodišnjeg partnerskog i sponzorskog ugovora sa CNN-om čiji će se logotip naći na bolidima, na prednjem krilu,  a osim samog reklamiranja na bolidima.  CNN će koristiti Meklarenove prostorije  za snimanje nekoliko svojih emisija. 

Direktor Meklarena Erik Bulije je pre nekoliko dana na ovu temu izjavio da u 2015. godine mogu egzistirati i bez toga. Podsetimo, bolide Meklarena će naredne sezone ponovo motorima snabevati Honda, a njima će upravljati Fernando Alonso i Dženson Baton.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 942Komentari