home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Odavno se posle jedne reli pobede neki od majstora volana nije radovao tako kao Britanac KRIS MIK. Sa svojim suvozačem POL NAGLOM se odmah po ulasku u cilj popeo na krov svog odličnog „sitroena C3″ a potom skočio na stazu do svoje porodice koja ga je sa strepnjom iščekivala pored cilja.

RELI KATALUNJA je protekao u sjajnoj dominaciji ridjokosog 38. godišnjeg veterana koji je ove godine imao previše malera, odustajanja i havarija. U Španiji je dokazao da je sposoban i dovoljno koncentrisan za brzu vožnju ali i za taktičko praćenje rivala. Već na sedmom, od ukupno19, probio se na vrh generalnog poretka i na kraju pobedio sa 28 sekundi prednosti….ispred svetskog prvaka SEBASTIENA OŽIEA. Mnogi su ga početkom sezone posle prvih kikseva kritikovali, medjutim niko od prve desetorice nikada ne može biti okrivljen za neko izletanje, prevrtanje i odustajanje. Reč je naime o NAJBOLJIM VOZAČIMA SVETA, asovima volana koji na zaista maestralan način, uz puno rizika, upravljaju automobilima od čak 380 KS , koji imaju težinu od samo 1175 kg. Na RELIJU KATALUNJA se na jednom asfaltnom brzinskom ispitu vozilo i preko 190 km/h.

RELI KATALUNJA je doneo radost KRIS MIKU kao i OŽIEU i TANAKU koji su bili na podijumu. Poslednji POWER STAGE je dobio SORDO, ispred MIKA, OŽIEA. TANAKA i HANINENA. Reli u Španiji je bio razočaravajući za ekipu „hjundaia“. Sve tri posade su imali oštećenje vozila i nisu ušli u TOP 10.

U generalnom poretku SEBASTIEN OŽIE je načinio veliki korak ka osvajanju PETE TITULE RELI ŠAMPIONA SVETA, pred dva poslednja relija i ima čak 31 bod više od TIJERI NUJVILA.

Generalni plasman:

1. MIK – „sitroen C3 WRC“

2. OŽIE – „ford fiesta WRC“…….+ 28.0 sek.

3. TANAK – „ford fiesta WRC“…..+ 33.0

4. HANINEN- „tojota jaris WRC“ …….+ 54.1

5. OSTBERG – „ford fiesta WRC“ ……+ 2.26.2

6. LEFEVR – „sitroen C3WRC“……..+ 2.43.0

7. EVANS – „ford fiesta WRC“………..+ 4.37.4

8. SUNINEN (WRC 2) – „ford fiesta R5″….+ 8.227

9. KOPECKI (WRC 2) – „škoda fabija R5″ …+ 8.54.5

10. VEIBY (WRC 2) – „škoda fabija R5″……+ 9.04.8

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 251Komentari

Najludji je! Sve cestitke Miku.

Autor NR 08 Okt 2017, 17:42