home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Pežo sport prikazao je novi “pežo 308 TCR” prilikom sezonskog finala Pežo 308 kupa na stazi Pol Rikar u Le Kasteleu.

Pežo automobili sporadično su se pojavljivali u TCR Internacionalnoj seriji – dva “308 rejsing kupa” poverena su Sebastijan Leb rejsingu i nastupila su na rundi na Spa Frankoršampu 2016. Auto je bio prisutan i na predsezonskom testu Balansa performansi na Adriji 2017.

Model “308 rejsing kup” učesnik je ovogodišnjeg prvenstva TCR Beneluks, voze ga Orelijen Komt i Kevin Abring, braneći boje DG motorsporta.

Najavljujući trkačku 308-icu francuski proizvođač je obećao da će izradti i TCR verziju, koja bi bila spremna za nastup od 2018. nadalje.

Auto prikazan na Pol Rikaru nosi oznaku “308 TCR”, što treba da znači da se na njega čekalo sve ovo vreme i da posle godinu dana razvoja u potpunosti zadovoljava TCR standarde.

Fotografije pokazuju značajno izmenjenu aerodinamiku prednjeg dela i masku potpuno drugačiju u odnosu na kup verziju, šire blatobrane i pragove, kao i spliter po TCR normama.

U “308 TCR” treba da se nalazi dvolitarski turbo motor, umesto 1,6-litarskog, koji je imao “rejsing kup”, ali detaljnijih informacija o vozilu još nema.

Izvesno je, međutim, sledeće: francuski vozač Žilijen Briše trijumfovao je u inauguralnoj sezoni Pežo 308 kupa. Bivši učesnik Seat leon Evrokupa osvojio je trofej uz bilans od 7 pobeda i još 4 podijuma u 12 startova.

Briše je po okončanju sezone Pežoove nacionalne monomarka serije dobio status fabričkog vozača Pežo sporta, ali i automobil “pežo 308 TCR”.

Tedi Klere, najbolji junior i ukupno drugoplasirani u Pežo 308 kupu, biće nagrađen nastupom na prvoj rundi TCR Beneluks u 2018, takođe u “308 TCR” modelu.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 252Komentari