home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
MV Agusta

3. Jula ove godine navršiće se 42 godine od kad se MV Agusta povukla iz tadašnjeg svestskog šampionata (sadašnji MotoGP). MV Agusta će prekinuti ovaj niz jer sledeće godine ulazi u Moto2 šampionat.

Đovani Kastiljoni sadašnji vlasnik MV Aguste i Đovani Kuzari vlasnik Forward ekipe u Moto2 šampionatu zvanično su objavili da će od 2019. godine ući u Moto2 klasu pod imenom MV Agusta. Kuzari i Kastiljoni su napravili ugovor u trajanju od 4 godine sa opcijom produženja na još 4 godine. Odlučujući faktor za ulazak MV Aguste u Moto2 klasu je prelazak na trocilindrične Triumph agregate, polje u kojem MV Agusta ima mnogo iskustva.

’’Radimo već nekoliko meseci na ovom projektu, motocikl je veoma brz i prelep, odmah ćemo pobediti’’ našalio se vlasnik Forward ekipe. Brajan Gilen, tehnički direktor razvojnog odeljenja MV Aguste izjavio je da će MV Agusta konstruisati ram, dok će zadnju viljušku razvijati u saradnji sa Suterom.

Testni tim vodi Mauro Noćoli, dok će ime test vozača biti ubrzo objavljeno.

’’Ovo nije samo vođenje projekta, nas pokreće strast kao i prijateljstvo sa Đovani Kastiljonijem. Sećam ga se još kad je bio dete. Podseća me na mene u njegovom stavu prema životu i trkama. Kada sam koristio boje MV Aguste na prošlogodišnjoj trci na Misanu već smo razgovorali o ovom projektu. Trebalo nam je više vremena nego štom smo mislil, neko je probao da uspori stvari ali smo spremni da počnemo’’ izjavio je Kuzari.

MV Agusta ulazi u šampionat i biće zanimljivo za sve koji su uključeni u ovaj projekat. MV Agusta je u prošlosti imala mnogo uspeha u tadašnjem svetskom šampionatu, pandanu današnjim Moto3, Moto2 i MotoGP klasama. U svojoj bogatoj istoriji MV Agusta je pobedila na 275 Gran Pri trka, osvojili su 37 titula konstruktora i 38 titula u kategorijama vozača u klasama od 125 do 500 ccm.

’’Kastiljoni i ja imamo još jedan san. Da li znate koji? Želimo da se uključimo u MotoGP šampionat, uskoro.’’ Izjavio je Kuzari ostavljajući prostora za špekulaciju oko ulaska MV Aguste u najprestižniju klasu u bližoj budućnosti.

Izvor: Moto-berza.comčitanja : 386Komentari