home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Dani Pedrosa

Dani Pedrosa u narednoj sezoni treba da bude test vozač KTM, ali će prve testove propustiti zbog toga što se ispostavilo da ima dvostruku frakturu ključne kosti te mora na operaciju.

Prvi testovi na stazi Sepang u Maleziji su početkom februara, odnosno prva dva vikenda tog meseca. Španac Dani Pedrosa te testove propušta, jer je njegova desna ključna kost veoma oslabljena zbog prethodnih povreda. Zbog dužeg oporavka od ove komplikovane operacije 33-godišnji vozač mora da propusti testiranja.

"Neočekivano imam dvostruku frakturu. Kroz godine sam imao nekoliko preloma u tom delu, a poslednji put je bilo preloma na tri dela. Srednji deo nema dovoljno protoka krvi što pravi osteoporozu i to zahteva operaciju kako bi se kost regenerisala. Posle testova, jasno je da je neophodna operacija. Žao mi je zbog ovoga i zahvalan sam KTM timu što podržava moj oporavak. Veoma sam uzbuđen što ću raditi sa KTM i želim da budem fizički potpuno spreman da ispunim zadatak", poručio je Dani Pedosa.

Dani se inače povukao posle sezone 2018, posle nekoliko godina u Repsol Hondi, a prihvatio je ponudu da radi na razvoju KTM motocikla. Procena je da bi njegovo iskustvo moglo mnogo da znači ovoj austrijskoj ekipi.

Izvor: Sportklub.rs

Šampion počeo sa rehabilitacijom posle operacije ramena

Svetski šampion u motociklizmu Mark Markez je počeo sa rehabilitacijom posle operacije ramena koja je bila neizbežna ove zime. Španac se nada da će biti spreman za prve testove koji slede u Maleziji.

Koliko je Markezova povreda bila ozbiljna najbolje svedoči siuacija sa trke na kojoj je overio titulu. Tada je prišao da mu čestita Skot Reding, a kako ga je povukao za ruku iščašio mu je rame. To je pokazalo javnosti koliko Mark Markez zapravo ima problema i da je posle završetka sezone i prvih testova operacija bila neizbežna.

 On je operisan početkom decembra, a posle toga je neophodan oporavak od šest nedelja. Prvi testovi su u Sepangu 1. februara kao i nedelju dana kasnije. Prvi deo rehabilitacije Markez je proveo kod kuće uz fizijatra Karlosa Garsiju i Mark je sada u pojačanom programu u kom treba da ojača rame.

"Oporavak će trajati čitavu zimu. Možda neću biti spreman za Maleziju 100%. Biće gusto. Cele zime ćemo raditi na mom ramenu, a u februaru i martu ću raditi na fizičkoj kondiciji", kazao je Markez još pred test u Herezu.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 157Komentari