home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Duotto

DAKAR RELI je od samog početka, 26. decembra 1978. godine ispisao začudjujuće priče, odista fantastične zabeleške o neustrašivosti, o „LUDOJ HRABROSTI“, a najnovija je nastala baš na ovom 41. izdanju najvećeg maratona sveta.

Ta čudesna storija nosi naziv ČETIRI MUSKETARA, a ispričana je posle teške povrede italijanskog motocikliste iz TORINA. To je danas 49-godišnji NICOLA DUOTTO koji je posle teške nesreće na reliju BAJA ITALIA 2010. ostao vezan za invalidska kolica.

Strašan udes nije slomio neverovatnog motociklistu, naprotiv…kao da mu je ulio novu SVEST, još veću snagu i neobičnu upornost. Uspeo je da obezbedi specijalno konstruisan motocikl sa svim komandama nadohvat ruke, posebno sedište i bočne graničnike koji mu omogućavaju bolju stabilnost. Tada je njegova ideja o nastavku takmičenja i to na BRUTALNO TEŠKOM DAKAR RELIJU dobila svoje zlatno finale na kojem bi mu verovatno čestitao i autor romana TRI MUSKETARA, Francuz ALEKSANDAR DIMA. NICOLA DUOTTO, ili, ako hoćete D,ARTANJAN 21. veka, angažovao je svoja tri prijatelja, koja opet možemo nazvati kao, ATOS, PORTOS i ARAMIS, da mu pomognu u ostvarenju SNA.

Duotto

Njih četvorica su na ovom 41. DAKAR RELIJU pregurali VEĆ ĆETIRI ETAPE. Plan je izvanredan …jedan od „musketara“ vozi svoj motocikl napred i bira što bolju putanju, potom ide NICOLA a iza njega još „dvojica musketara“ čiji je zadatak da svog „kapetana“ podignu kada padne, postave ga na motocikl i omoguće nastavak vožnje. Režija tog teško razumljivog poduhvata dobila je priznanja i čestitke od mnogih a NICOLA DUOTTO govori …..

„Prvih 50 kilometara je prošlo dobro, ali, serija manjih dina je bila zaista teška. Puno puta sam pao, ali tu su bili VIKTOR, napred a PABLO I HULIO pozadi. Ovo je naporna avantura, ali, što je još važnije fantastično iskustvo“.

Izvor: Mojsvetbrzine.rsčitanja : 310Komentari