home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Moto GP vesti

9 Feb 2019 - 20:24 Sport Link
Valentino Rosi

Rosi: Jamaha više nije izgubljena

Devetostruki svetski šampion Valentino Rosi rekao je da veruje da je Jamaha tokom prvih predsezonskih testiranja pronašla nešto što joj je falilo.

Posle dve razočaravajuće sezone, japanski tim je imenovao novog šefa projekta, a takođe je pokrenuo evropski test tim koji predvodi Jonas Folger.

‚Doktor‘ je trodnevna testiranja na „Sepangu“ završio na desetom mestu, ali je istakao da oseća veći optimizam nego što je slučaj bio prethodnih godina.

„Za mene je najvažnije da sam zadovoljan timom, pošto smo u poslednje dve godine bili pomalo izgubljeni. Jamaha je radila, pokušavali smo nešto, ali nam je uvek utisak bio da ne znamo, bilo dobro ili loše, da ne znamo. Ovoga puta smo isprobavali nešto što je unapredilo motor, nešto što ga je učinilo lošijim, ali smo našli pravac. Potrebno nam je vreme jer su naši rivali izuzetno jaki, ali smo optimističniji“, rekao je Rosi.

Sličnu procenu izneo je i Rosijev timski kolega Maverik Vinjales, koji je istakao da se konstantan napredak vidi.

„Za ove dve godine, ovo su prva testiranja da smo iz dana u dan napredovali i to je najvažnije, motor je funkcionisao slično. Nije slučaj kao prošle godine, kada je sve bilo ili dobro ili loše, ali sada je sve bilo veoma dobro“, naglasio je Vinjales.

Vinjales je testiranja završio na petom mestu, iza četvorice vozača Dukatija, koje je predvodio Danilo Petruči. Italijan je najbolje vreme na „Sepangu“ ostvario u vremenu od 1:58.239 minuta, a Vinjales je bio četiri desetinke iza njega.

Naredna testiranja vozače kraljevske klase čekaju od 23. februara na stazi „Losail“ na kojoj 10. marta startuje nova sezona.

Izvor: Sportklub.rs

Rekorder Petrući: Srećan sam, ali ovo ne donosi poene

Vozač Dukatija Danilo Petrući bio je najbrži trećeg, poslednjeg dana testiranja u Maleziji na stazi Sepang i ne samo to već je postavio novi rekord staze. Međutim, Italijan ne želi da pridaje preveliku važnost ovom rezultatu.

- Svakako sam srećan, ali ovo se ne računa. Nisam osvojio nikakve poene, čak ni pol poziciju. Iskreno, nisam bio skoncentrisan na vreme kruga, već da vidim limite sa srednjim gumama, a potom i da vidim razliku u odnosu na meke - rekao je Petrući.

Njegov timski kolega Andrea Doviciozo bio je četvrti, a između njih dvojice našla su se još dva Dukatijeva motora, ali Pramakova Frančeska Banjaje i Džeka Milera. Međutim, Petrući u jednom drugom vozaču vidi opasnost, posebno u toplim uslovima.

- Nama generalno ne odgovara toplo vreme, zbog toga je ovaj rezultat posebno dobar. Pre bi se moglo očekivati da u ovakvim uslovima trijumfuje Maverik Vinjales.

Sezona u Moto GP šampionatu startuje 10. marta u Kataru, a pre toga najbolji vozači planete obaviće još samo jedno testiranje, upravo u Kataru 23. februara.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 574Komentari