home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Dakar Reli 2019

ASO, organizator Dakar relija saopštio je da će čuveni maratonski reli od 2020. biti održavan u Saudijskoj Arabiji. Samo je bilo pitanje dana kada će ova vest biti saopštena, obzirom da se Dakar reli našao u teškoj što organizacionoj što finansijskoj situaciji, nakon gotovo pred sam Dakar 2019. iz domaćinstva povukli Bolivija i Čile, a ceo reli morao biti organizovan na teritoriji, odnosno, pustinjama Perua.

Saudijska Arabija pružila je gostoprimstvo i finansijsku podršku Dakar reliju od 2020. a pretpostavlja se da je ugovor na pet godina.

Nakon objavljivanja ove vesti, Princ Khalid Bin Sultan Abdullah Al Faisal, predsednik automobilske federacije Saudijske Arabije rekao je da je celog života želeo da učestvuje u Dakar reliju, ali, pošto mu se ta želja nje ostvarila, barem će na ovaj način bit deo ostvarenja još većeg sna, i ugostiti Dakar na srednjem Istoku po prvi put ikada. Detalji nove organizacije biće saopšteni 25. aprila u Rijadu, a predviđa se da će se većina relija, kada bude stigao u Saudijsku Arabiju, voziti u pustinji Rub al-Khali.

Izvor: Dmotion.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 223Komentari