home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
WTCR

Poslednji WTCR sprint na Slovakija ringu pripao je kineskom trkaču Ma Ćinghui za volanom “alfe” Mulzan rejsinga.

On je fantastično startovao i odmah preuzeo vođstvo od Katsburga koji je krenuo sa pol-pozicije.

Posle prve krivine snažan udarac dobio je Đirolami, koji je uspeo da se oporavi i završi trku, ali na začelju kolone. Tu gužvu je iskoristio Langefeld koji je sa sedme startne pozicije stigao do pete, preskočivši Gerijerija i Haglefa.

Vrlo brzo su se izdvojila prva četvorica, Ma, Katsburg, Mihelis i Čekon. Holanđanin je na polovini trke počeo da gubi tempo i pao na četvrtu poziciju, a tri kruga kasnije pretekao ga je i Langefeld.

Mihelis je počeo da pritiska Maa, ali mu se u retrovizoru brzo ukazao Čekon. Iako se činilo da je “alfa” značajno brža od “hjundaija”, Italijan nikako nije mogao da se izbori sa Mađarom, pa su u tom poretku i završili trku.

Sjajno četvrto mesto zauzeo je Langefeld, kome je Askona pretio u nekoliko navrata, ali je ipak ostao na petoj poziciji.

Pred sam kraj trke Haglef je napravio čitav haos, prvo je udario Hafa, zatim Panisa, a presudio je i Koronelu. Za ovaj incident je dobio kaznu od 30 sekundi, pa je rangiran kao 26.

Vajldkard vozač Luka Engsler ovog puta je završio na odličnom desetom mestu, ali ni ovog puta nije osvojio bodove, jer na to nema pravo.

To je među osvajače poena uguralo Lojhtera, koji je pored karirane zastave prošao kao 16.

Sledeći trkački vikend održava se na stazi Zandvort u Holandiji već idućeg vikenda.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 232Komentari