home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Milovanović

Srpski automobilista Nemanja Milovanović završio je drugi takmičarski vikend Centralnoevropske zone na kružnim stazama.

On se i u drugoj trci popeo na treći stepenik podijuma, posle izuzetno uzbudljivog sprinta na Red bul ringu.

Milovanović je startovao sa četvrte pozicije i odmah preuzeo vođstvo.

“Vodio sam četiri kruga, dok je padala kiša, ali me je Jedlocki pratio u stopu. Kako je staza počela da se suši, došao je do izražaja njegov sekvencijalni menjač, video sam da je brži i pustio ga da prođe bez velike borbe”, prepričava Nemanja dešavanja iz Špilberga.

Kad je pao na drugo mesto, stiglo je obaveštenje da je dobio kaznu prolaska kroz boks, jer nije imao dobru poziciju na startu.

“Nagazio sam bočnu liniju na startu i za to dobio kaznu. Dok sam prolazio kroz boks, prošla su me trojica Zengeovih pilota, pa sam se vratio na peto mesto. Nastavio sam da se borim i do kraja uspeo da savladam Tota i Kišmarti-Lehnera i da se popnem na podijum. Da nije bilo kazne, sigurno bih bio drugi, a da je nastavila da pada kiša verovatno bih i pobedio”.

Sprski trkač je tako, iako je pred odlazak u Austriju pričao da se ne nada nikakvom rezultatu, uspeo da ode sa Red bul ringa sa dva dragocena podijuma.

“Još jednom bih se zahvalio mom sponzoru Planetwinu 365, bez kog ne bih mogao ni da odem u Austriju. Vikend je bio fenomenalan, prezadovoljan sam! Sledeće nedelje idem na Mišenluk, najpre zbog mojih navijača, a posle toga ću voziti Banjaluku, koja se takođe boduje za CEZ”, najavio je on.

Izvor: Serbiaring.comčitanja : 218Komentari