home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

29 Jan 2020 - 23:18 Sport Link
Pirelli

Pireli neće testirati nove gume u 2020. godini

Kako prenosi Sport Klub, u Pireliju su izjavili da u narednoj „Gran pri” sezoni neće dodatno testirati nove pneumatike sa 18-inčnim felnama, koje će se u Svetskom šampionatu koristiti od 2021. godine.

Prošle sezone, testiranje je izvršeno tokom Velike nagrade SAD u Ostinu. Ipak, zbog hladnog vremena, gume nisu dale prave rezultate, pa su sve ekipe kritikovale performanse istih. Zbog toga su svi timovi odlučili da u 2020. godini koriste „stare” pneumatike.

Šef programa Pireli sporta, Mario Izola, priznao je da u Pireliju nisu ni insistirali na testiranju novih guma u takmičarskoj 2020. godini.

„Nemamo nameru da teramo ekipe da rade ono što ne žele u ovom trenutku. Ako bi tokom sezone ponovo testirali pneumatike, timovi bi morali da menjaju aerodinamike vozila, a to usred sezone ne bi bilo pametno. Važno je da su svi dobili gume na vreme i sad je na njima da se pripremaju kako žele za narednu sezonu”, dodao je Izola.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Getty images/Peter Fox

F1 prati situaciju u Kini zbog koronavirusa

Formula 1 je objavila da je u toku sa svim dešavanjima u Kini zbog epidemije koronavirusa zbog Velike nagrade Kine koja bi trebalo da bude održana u aprilu.

Veliki broj zemalja savetovao je svoje građane da ne putuju u Kinu, osim ako to zaista nije neophodno.

Formula 1 je u sredu objavila da pomno prati situaciju u Kini zajedno sa promoterom trke i Svetskom automobilskom federacijom. Protokol diktira da otkazivanje trke prvo mora da zatraži promoter.

Trka za Veliku nagradu Kine zakazana je za 19. april, ali će u Šangaj svi zaposleni u Formuli 1 stići tri ili četiri dana ranije. Šangaj se nalazi oko 800 kilometara od Vuhana, gde je zabeležena najveća epidemija koronavirusa, od kojeg je obolelo oko 6.000 ljudi.

Poslednja trka koja je otkazana zbog vanredne situacije bila je Velika nagrada Bahreina 2011. godine, i to zbog građanskih protesta u toj zemlji.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 270Komentari