home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Zanardi

Kako prenosi Sport Klub, nekadašnji vozač Formule 1 i paraolimpijski šampion Aleks Zanardi imao je još jednu neurološku operaciju i njegovo stanje je trenutno stabilno.

Zanardi je pre nešto više od mesec dana doživeo ozbiljne povrede glave u tokom treninga na biciklu kojim se upravlja rukama.Italijan je odmah stavljen u indukovanu komu i tri puta je operisan u bolnici „Santa Marija ale Skote“ u Sijeni.

Prošle nedelje je Zanardi oporavak nastavio u specijalističkom centru, pošto mu je ukinuta sedacija, međutim, stanje mu se pogoršalo i on je prebačen u bolnicu „San Rafaele“ u Milanu. Tamo je i operisan, a trenutno se nalazi na odeljenju intenzivne nege.

„Klinički i radiološki testovi potvrđuju uspešan ishod tretmana, a trenutna klinička slika pacijenta, koji se nalazi na odeljenju neurohirurške intenzivne nege, čini se stabilnom“, stoji u saopštenju.

Zanardi je vozio na 44 trke u Formuli 1, a tokom devedesetih je branio boje Džordana, Minardija, Lotusa i Vilijamsa. Tešku nesreću je doživeo vozeći trku Čempkar serije na stazi „Lausicring“, a uprkos tome što je ostao bez obe noge nastavio je karijeru u auto-moto sportu. Potom se okrenuo takmičenjima u trijatlonu i ručnim biciklima, pa je tako osvojio ukupno četiri zlata i dva srebra na Paraolimpijskim igrama u Londonu 2012. i Rio de Žaneiru 2016. godine.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: arhivačitanja : 166Komentari