home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rosi

Maverik Vinjales raduje se trci u Valensiji predstojećeg vikenda, dok Valentino Rosi još uvek čeka negativne testove na koronavirus. Ukoliko ih ne dobije na vreme zameniće ga Geret Gerlof, prenosi Sport Klub.

U vikendu pred nama najbrži dvotočkaši se vraćaju u akciju u Valensiji na Rikardo Tormo stazi gde će Maverik Vinjales svakako biti na svojoj Jamahi.

Pitanje je da li će se na stazu vratiti Valentino Rosi koji je pred prethodnu trku bio pozitivan na koronavirus, a pozitivan rezultat dobio je i na novom testiranju u utorak. Kako bi se Doktor vratio na stazu potrebno je da do petka dobije dva negativna PCR testa u razmaku od 48 sati.

Ukoliko to ne bude slučaj, Rosija će na stazi zameniti Geret Gerlof.

"Ovaj virus je veoma komplikovan i ozbiljan. Dva dana sam se osećao loše, nakon toga sam već za nekoliko dana bio potpuno dobro, na svojih 100 odsto. Bio sam u izolaciji kod kuće sve vreme i pratio sam savete lekara. Ovo je veoma tužna i teška situacija, ali kako je tako je. Nažalost, juče (3. novembra) imao sam novi test i on je bio pozitivan, kao i svi prethodni. Srećom, imam još dve šanse da se u petak vratim na stazu jer se osećam dobro i zapravo jedva čekam da ponovo sednem na motor i da se vidim sa svojim timom. Nadam se da će sledeći test biti negativan jer sam već propustio dve trke", rekao je Rosi.

Gerlof kaže da je veoma srećan što ga je Jamaha uzela u razmatranje u ovoj situaciji.

"Ova godina je za mene već bila kao neka velika avantura, a ovo bi bilo kao šlag na torti. San mi je da vozim fabričku Jamahu još od kada sam počeo da se trkam pre mnogo godina. Sa druge strane izuzetno mi je žao što do toga dolazi u ovim uslovima i situacije u kojoj se našao Valentino", kaže Gerlof.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 478Komentari