home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Doviciozo

Andrea Doviciozo odlazi iz Dukatija, a sledeće sezone će pauzirati. Ipak, konačno je otvoreno govorio o razlozima odlaska iz italijanske ekipe, iza čega stoji odnos sa generalnim direktorom Luiđijem Dal'Injom.

Spekulisalo se da je u pitanju novac, da Dovi nije bio zadovoljan ponudom, ali italijanski motociklista otkriva da je nešto drugo po sredi, piše Sport Klub.

– Ne da to nije bio razlog, već uopšte nije bilo ponude za produžetak ugovora. Jednostavno Dal’Inja je odlučio tako. Sve odluke su isključivo njegove u Dukatiju. Baš kao i angažovanje Lorenca. Postojala je mogućnost da dovedemo Markesa, ali on je hteo Horhea. Moj odnos sa njim? Nula. Prošlih godina bio je 30%, a onda kada je 2017. došao Horhe Lorenco prošao je u svađama i moj tim i ja smo bili izolovani. Više nismo razgovarali o razvoju motocikla. A nažalost Dukati ima ogroman potencijal. I to me je ljutilo ovih osam godina, jer mislim da smo mogli mnogo više – rekao je Doviciozo.

Sve je došlo do konačne tačke pucanja pred Zahsenring 2019.

– To je trebalo da bude tehnički sastanak, imali smo različite ideje i hteli smo sastanak sa svim inženjerima. Počeo je kao tehnički sastanak, ali se završio konfrontacijom nas dvojice. Điđi se osetio napadnutim i pobeđenim i od tog momenta je zatvorio sva vrata.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 237Komentari