home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

14 Maj 2021 - 20:42 Sport Link
Baton

Baton: Ferstapen je najtalentovaniji vozač u istoriji

Dženson Baton, šampion sveta iz 2009. godine, pun je reči hvale za Luisa Hamiltona i Maksa Ferstapena, koji ove godine veliku borbu u prvenstvu Formule 1.

„Luis Hamilton je neverovatan. Sigurno je i po iskustvu i po kvalitetu najkvalitetniji vozač današnjice. Mislim da to potvrđuje i njegovih sedam titula, bez obzira što je najčešće imao dominantan bolid“, rekao je Baton.

Kako prenosi Sport Klub, ništa manje Britanaca nije bio oduševeljen kvalitetima 23 – godišnjeg vozača Red Bula.

„Maks je neverovatno talentovan. Znam da se mnogi neće sa mnom složiti, ali mislim da je najtalentovaniji vozač u istoriji. Red Bul ne sme da ga pusti ni po koju cenu“, istakao je Baton.

Posle četiri trke ove sezone Hamilton je na čelu karavana sa 14 bodova više od Ferstapena. Naredno takmičenje na programu je 23. maja u Monte Karlu uz direktan prenos na kanalima Sport kluba.

Izvor: Sportklub.rs

Nove promene kalendara: Ni Formula 1 neće u Tursku

Formula 1 je saopštila da ipak neće biti trke u Turskoj ove sezone, zbog ograničenja putovanja koje su pojedine države uvele za ovu zemlju.

Nakon objave o ograničenju putovanja iz Turske, koje je usvojilo nekoliko zemalja u kojima su bazirani timovi Formule 1, usvojene su nove izmene kalendara za 2021. godinu.

Posle razgovora sa promoterima u Turskoj, odlučeno je da neće biti moguće da se trka održi u Istanbulu 13. juna. Organizatori su tražili da se razmotri opcija odlaganja trke za drugi deo sezone, kao što je ranije uradila i Kina.

„Radovali smo se trci u Turskoj, ali zbog restrikcija u putovanjima nismo mogli da je održimo u junu. Brzo smo našli rešenje, održaće se dve trke u Austriji“, rekao je prvi čovek Formule 1 Stefano Domenikali.

U kalendaru će biti dve trke u Austriji – prva Velika nagrada Štajerske od 25. do 27. juna, druga Velika nagrada Austrije od 2. do 4. jula. Posle ovih promena, odlučeno je da se trka u Francusoj održi sedmicu dana ranije, od 18. do 20. juna.

Ovo znači da će u kalendaru ostati 23 trke.

Potvrđeno je da će u Monaku naredne sedmice moći da prisustvuje 40 odsto navijača.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 287Komentari