home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Vesti iz Formule 1

15 Okt 2021 - 17:11 Sport Link
Noris

Kalendar F1: Bez Šangaja, 23 trke u 35 sedmica

Kalendar za narednu sezonu Formule 1 biće objavljen u petak, a očekuje se da na spisku trka neće biti Velike nagrade Kine.

Otkad je počela pandemija virusa korona, trke u Šangaju nije bilo, a restrikcije u Kini su takve da takvu manifestaciju čine nemogućom, piše Sport Klub.

Umesto Šangaja, 24. aprila gledaćemo trku na stazi Imola u Emilija-Romanji. Biće to jedna od rekordne 23 trke za 2022. godinu, a trebalo bi da se na plan vrate trke u Australiji, Kanadi, Singapuru i Japanu, kojih nije bilo u prethodne dve godine.

Sezona će početi 20. mara u Bahreinu, a završiće se 20. novembra u Abu Dabiju. Dakle, 23 trke za 35 sedmica, a kraj šampionata biće tri nedelje ranije nego inače kako ne bi došlo do sudaranja sa Svetskim prvenstvom u fudbalu u Kataru.

Sledeće godine prvi put ćemo gledati trku u Majamiju, uz tradicionalnu trku u SAD koja se održava u Ostinu.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Lars Baron/Getty Images

Hamilton: Ponosan sam na Fetela, ne beži od problema

Vozač Mercedesa Luis Hamilton pohvalio je svog prijatelja i bivšeg rivala za titulu Sebastijana Fetela zbog njegovog zalaganja za jednakost i očuvanje životne sredine.

Društveni aktivizam Luisa Hamiltona već je naširoko poznat. Promovisao je društvenu ravnopravnost, borio se protiv rasizma i za zaštitu životne sredine. Nedavno je i Fetel počeo aktivnije da se bavi društveno odgovornim temama, pa je Hamilton pohvalio aktivizam nemačkog vozača.

“Bio sam neverovatno ponosan na Sebastijana kada sam video šta radi. Otkrio je stvari prema kojima je strastven, govori javno o njima i ne beži od toga. Mislim da svi mi kako smo stariji imamo više empatije”, rekao je sedmostruki svetski šampion i dodao:

“Znate, i on ima porodicu, razmišlja o budućnosti svoje dece i cele planete, razmišlja o tome šta sada treba da uradimo kako bismo ih pripremili za budućnost. On očigledno pokušava da bude lider za svu decu koja ga podržavaju. Često razgovaramo o svim važnim temama”.

Britanca su novinari pitali i da li postoje problemi oko kojih bi mogli da se udruže.

“Nemamo planove da radimo bilo šta zajedno u budućnosti, ali kao što sam već rekao, ako postoji neko specifično pitanje, razgovaramo o njemu za vikend i podržavamo se međusobno u tome što radimo”, zaključio je Hamilton.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 400Komentari