home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Skot Reding

Kako prenosi Sport Klub, Skot Reding pobednik je druge trke u Argentini u okviru Superbajk šampionata.

Britanac na Dukatiju stazu od 21 kruga prošao je za 34:26, 120 minuta. Prosečna brzina mu je bila 308,7 kilometara na čas.

I na drugoj poziciji završio je Britanac. Džonatan Rea je šest krugova pre kraja prestigao Turčina Topraka Razgatlioglua i sačuvao prednost do kraja. Na kraju je kasnio 2,428 sekundi u odnosu na Redinga.

Razgatlioglu je rutinski sačuvao treću poziciju i došao do novih važnih bodova, koji ga približavaju šampionskoj tituli.

U generalnom plasmanu Razgatlioglu na Jamahi ima 531 bod. Drugi je Rea na Kavasakiju sa 501, dok je treći Reding sa 465 poena. Do kraja šampionata ostale su dve trke u Indoneziji, koje su na programu 16. i 17. novembra.

Izvor: Sportklub.rs

Foto: Mirco Lazzari gp/Getty Images

Rea: U pravu je Rosi, šteta što nisam probao MotoGP

Šestostruki svetski šampion u Superbajku Džonatan Rea je saglasan sa Valentinom Rosijem oko toga da je šteta što ovaj Britanac nikada nije došao u MotoGP šampionat. On dodaje da je lepo od Doktora što mu je udelio takve komplimente.

Jedini put kada smo videli Džonatana Reu na MotoGP motociklu bilo je 2012. godine. Tada je zamenio Kejsija Stonera u Hondi i zabeležio je jedno osmo i jedno sedmo mesto. Ipak iako je bilo priča da bi mogao da pređe u MotoGP šampionat Rea je ostao veran Superbajku u kom je osvojio šest titula šampiona i trijumfovao je na 107 trka.

„Te reči Valentina su veoma lepe jer je jedan od najvećih motociklista svih vremena i mnogo se poštujemo međusobno. Nekad mi pošalje poruke posle trke i obrnuto. Veliki sam njegov navijač. Naravno da je šteta što nikad nisam imao šansu da vozim u MotoGP čitavu sezonu. Nije bilo loše to što sam ostvario 2012. godine. Ali tako je kako je. Imao sam teške trenutke u prethodnom timu, ali kada sam došao u Kavasaki bio sam veoma srećan„, rekao je Džonatan Rea.

On kaže da je jedini znak pitanja u njegovom životu šta bi bilo da je prešao u MotoGP.

„Ne mogu da žalim jer nikada nisam imao priliku, ali to je život. Vozači nekad ne mogu sami da odlučuju, moraš da ideš sa prilikama i nažalost nikada nisam imao tu šansu„, dodao je Rea.

Izvor: Sportklub.rsčitanja : 295Komentari