home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Nakon Adama, novog najmanjeg modela u ponudi, sada su se pojavile vesti da Opel (u vlasništvu američkog General Motorsa) priprema nešto potpuno drugačije, i to luksuznu limuzinu koja bi trebalo da se bazira na Cadillacu XTS.

 (Dalje)Već neko vreme se najavljuje mogućnost da Volkswagen uđe u Formulu 1. Poslednje glasine idu tome u prilog, a pominje se ulazak Volkswagena u tim Saubera.

 (Dalje)

Chevrolet je za Camaro modelske godine 2013 (i Coupe i Cabrio) pripremio novi Dusk Edition paket koji je dostupan uz Camaro 2LT i 2SS.

 (Dalje)

Na trci u Hokenhajmu, koja je vožena u nedelju u okviru šampionata Formule 1, mehaničari Meklarena postavili su novi svetski rekord: za 2,31 sekundu zamenili su sva četiri pneumatika na bolidu Džensona Batona.

 (Dalje)

Nakon prošlogodišnje premijere novog Beetla, Volkswagen priprema i njegovu kabriolet verziju sa klasičnim platnenim krovom. Premijera je najavljena za novembar ove godine i Salon automobila u Los Anđelesu.

 (Dalje)

Volkswagen Grupa je uručila Nagradu Volkswagen Grupe 2012. svojim najboljim dobavljačima. Prof. Martin Vinterkorn (Martin Winterkorn), predsednik Upravnog odbora Volkswagen AG i dr Francisko Havijer Garsija Sanc (Francisco Javier Garcia Sanz), član Upravnog odbora Grupe zadužen za nabavke, uručili su nagrade ukupno 18 premijum dobavljačima u toku događaja u Kopenhagenu, u Danskoj. Ceremoniji dodele nagrada je prisustvovalo oko 200 gostiju.

 (Dalje)

Japanski Nissan je najavio pozivanje urbanog crossover modela Juke za 2012. godinu na vanredni servis zbog problema sa naslonom zadnjih sedišta. Prema podacima američke National Highway Traffic Safety Administration (NHTSA), ukupno 11.076 modela Nissan Juke biće obuhvaćeno ovim pozivom i njihovi vlasnici moraće na put do svojih dilera kako bi se rešio problem sa naslonom zadnjih sedišta.

 (Dalje)

Japanski proizvođač postigao je dogovor sa PSA Peugeot Citroen grupacijom o proizvodnji lakih komercijalnih vozila. PSA grupacija tako će za Toyotu proizvoditi mala dostavna vozila koja će Toyota prodavati na evropskom tržištu.

 (Dalje)

U trenutku kada Shanghai International Automotive City Group (SIAC) obeležava prvu godišnjicu kampanje promocije električnih vozila, Volvo je istom donirao 15 primeraka modela C30 Electric kao deo pionirskog projekta EV100 Days, u kome će ovi automobili biti podvrgnuti opsežnom testiranju u svakodnevnim uslovima. Istovremeno, Volvo C30 Electric je na četvrtom po redu New Energy Mobility samitu proglašen „zelenim“ automobilom godine.

 (Dalje)

Citroen je objavio prvi komplet zvaničnih fotografija restilizovane verzije druge generacije modela C3 (predstavljen 2009. godine na Salonu u Frankfurtu) koji će se od sledećeg meseca naći u prodaji na brazilskom tržištu.

 (Dalje)

Plus 15KS i 32 Nm, minus 17 kgNakon što je u aprilu prestala proizvodnja Lade 2107, ruski proizvođač je sada najavio i kraj proizvodnje za još jedan svoj klasični model – 2104 karavan.

 (Dalje)


 (Dalje)

Lovci na automobilske novitete su snimili i osveženu verziju BMW-a Z4 čija bi prodaja trebalo da startuje početkom 2013. godine.

 (Dalje)

Na dan otvaranja olimpijskih igara u Londonu, 27. jula svoju  premijeru imaće BMW C evolution.

 (Dalje)