home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Tek što je izašao iz zaštićenog bankrota, novi GM je objavio da će svoje električno vozila s produženom autonomijom - "volt" prodavati preko popularnog aukcijskog servisa iBej (eBay).

 (Dalje)Četiri modela iz SEAT game zauzela su prestižna mesta na izboru ''Company Car 2009'' u Nemačkoj. Naime, menadžeri flotne prodaje, njih 150, i eksperti za ispekciju vozila iz prestižnog udruženja DEKRA glasali su i odlučili:

U kategoriji karavan verzije modela, briljirao je i pobedio SEAT Exeo, što je prva nagrada za ovaj model iz SEAT game ona je veoma brzo stigla u ruke SEAT-a jer je javnosti premijerno prikazan tek nedavno.

 (Dalje)

Uhvaćen BMW X6 Hybrid

27 Jul 2009 - 14:59 Top secret Link

BMW je još na Salonu automobila u Frankfurtu 2007. godine izložio i koncept hibridne verzije svog SAV modela X6 (nazvan X6 ActiveHybrid Concept), čija se serijska varijanta očekuje još tokom ove godine.

 (Dalje)

Radnici beogradskog proizvođača „Ikarbus“, koji od 1. jula štrajkuju zbog neisplaćivanja zarada za četiri meseca (po 20.000 dinara mesečno), postavili su novi web sajt http://www.IKARBUS.org, kako bi obavestili sugrađane o dešavanjima u fabrici.

 (Dalje)

Pre nekoliko dana je stiglo objašnjenje da Alfin sportski MiTo GTA nije otkazan, već samo odložen, dok je s druge strane sudbina modela 8C GTA (Gran Turismo Alleggerita) i dalje neizvesna.  

 (Dalje)

Preuzeto sa : Politika.rs

Uprava carina Srbije je do 22. jula ocarinila 41.716 automobila prema Uredbi o obaveznoj preregistraciji vozila sa stranim tablicama u vlasništvu stanovnika Srbije, naplativši oko milijardu i osamsto miliona dinara carina i poreza na dodatnu vrednost.

 (Dalje)

Subaru je u britansku paletu modela Forester ubacio i novo specijalno izdanje Forester 2.0D SureTrak, koji će međutim biti napravljen u samo 150 primeraka.

 (Dalje)

Renaultov karavanski Megane Sports Tourer, koji je tek startovao na tržištu, već je prošao obradu u nemačkoj kompaniji H&R, specijalisti za modifikacije ogibljenja.

 (Dalje)

Hyundai Motor Company, najveći proizvođač u Južnoj Koreji i peti svetski proizvođač automobila prodao je 1.403.931 vozila u celom svetu u prvoj polovini godine, od toga za domaće tržište i izvoz: 719,478 automobila a iz fabrika u drugim zemljama: 684,453 automobila što ukupno čini svega 5.8 % manje nego prošle godine od kako je potražnja automobila pala na svetskom tržištu.

 (Dalje)

VIDEO : BMW 760Li

27 Jul 2009 - 00:21 Noviteti, Video Link

VIDEO I : BMW 760Li

 (Dalje)

Tjuning kuća CDC International se kod doterivanja novog Mercedesa E 350 CDI (sa AMG sportskim paketom) fokusirala na tri elementa: pojačanje snage motora, novi set točkova i modifikaciju ogibljenja.

 (Dalje)

Tržište nekretnina u Velikoj Britaniji potpuno je zamrlo zbog svetske ekonomske krize. O tome svedoči prodaja jedne velike kuće u Bristolu na jugozapadu Engleske, procenjene na 1.160.000 evra, koja ostaje bezuspešna mada je promoter nekretnina učinio sve da pronađe kupca ponudivši na poklon čak i svoj automobil marke „ferari”.

 (Dalje)

Konačno je potvrđeno da Dodge Circuit EV ulazi u proizvodnju naredne godine. Ovaj Dodgeov model na elektropogon (elektromotor od 200kW/268KS, litijum-jonske baterije, regeneracija kočione sile) je inače premijeru u formi koncept vozila imao na ovogodišnjem Salonu automobila u Detroitu. Drugim rečima, Dodge Circuit EV (Electric Vehicle) je još jedan konkurent Tesli Roadster.

 (Dalje)

Kia Motors je nedavno u južnokorejskom Seulu predstavila svoje prvo serijsko hibridno električno vozilo – Forte LPI (Liquid Petroleum Injection: tečni naftni gas – u Evropi poznatiji kao skraćenica LPG).

 (Dalje)