home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Britanske kompanije "Jaguar" i "Land rover", koje se nalaze u vlasništvu privatne indijske grupacije "Tata motors", najavile se da će do kraja godine indijskom tržištu prvi put ponuditi svoje čuvene luksuzne modele.

 (Dalje)Cobra Mercedes ML

4 Maj 2009 - 18:08 Tuning Link

Najnoviji u dugačkom nizu SUV/crossover modela, koji su prošli doterivanje u tjuning kompaniji Cobra Technology & Lifestyle, jeste restilizovani Mercedes ML.

 (Dalje)

Aprilska prodaja kola u SAD smanjena je 34 odsto zbog sve veće privredne neizvesnosti koja je isterala kupce iz auto-salona, nanevši "Krajsleru" i "Dženeral motorsu" (GM) još jedan težak udarac na putu eventualnog izlaska iz krize.

 (Dalje)

Šef italijanskog Fiata izneo je danas "interesantan" plan za stvaranje najvećeg evropskog autoproizvođača, ali će za to biti potrebna pomoć od pet do sedam milijardi evra podrške vlada, izjavio je nemački ministar ekonomije.

 (Dalje)

Avus Performance Audi A5

4 Maj 2009 - 14:10 Tuning Link

Nemački Avus Performance pažnju svih ljubitelja Audija, sem pojačanim Audijem RS6 Avantom, trenutno privlači i ovim primerkom mat crnog kupea A5.

 (Dalje)

Preuzeto sa : Pressonline.rs

Programi zamene automobila staro za novo uz doplatu u opticaju su u 12 evropskih zemalja. Taj sistem zasad ima najbolje efekte u Nemačkoj, čija je auto-industrija veoma teško pogođena krizom. Samo u martu prodaja automobila u toj zemlji skočila je za neverovatnih 40 odsto.

 (Dalje)

Dok će se novi Lotus Evora na tržištu Severne Amerike pojaviti tek sledeće godine (u Evropi već početkom narednog meseca), Lotus je s druge strane samo za Amerikance pripremio novu verziju modela Elise, nazvanog Purist Edition.

 (Dalje)

Lotus Evora od juna

4 Maj 2009 - 08:59 Noviteti Link

Novi Lotusov sportski model sa centralnom smeštenim motorom Evora (po gradu na jugu Portugala), imao je svetsku premijeru na prošlogodišnjem Salonu automobila u Londonu, dok će isporuke prvim kupcima u Evropi startovati početkom narednog meseca (u Severnoj Americi tek od početka 2010. godine).

 (Dalje)

Nedavno predstavljeni supersportski automobil Bertone Mantide bi, prema poslednjim informacijama, mogao da bude proizveden u ekskuzivnoj seriji od 10 primeraka, i to po ceni od oko 1,5 miliona evra (po komadu naravno), budući da italijanska kompanija ima više zainteresovanih kupaca iz Evrope, Azije i Amerike.

 (Dalje)

Kineska kompanija BYD Auto (Bulid Your Dreams) je i dosad bila poznata po klonovima različitih evropskih i japanskih modela (na nedavnom Salonu u Šangaju predstavili su BYD S8 – mešavinu Mercedesa SL i Renaulta Megane CC, kao i BYD M6 – kopiju Toyote Estima), ali najava njihovog novog SUV modela T6, odnosno plagijata Porschea Cayenne, ipak iznenađuje. 

 (Dalje)

Predsedavajući italijanske fabrike automobila Fijat (Fiat SpA) Luka Kordero di Montecemolo (Luca Cordero di Montezemolo) potvrdio je da je ta kompanija zainteresovana za preuzimanje nemačkog Opela, koji posluje u sastavu Dženeral motorsa (General Motors).

 (Dalje)

Mercedes je za one imućnije kupce (pre svega u Aziji i na Bliskom istoku) nedavno pripremio model S 600 Pullman Guard, odnosno na 6356 mm produženu S klasu, a sada su se pojavili i navodno prvi zvanični crteži produžene E klase.

 (Dalje)

Ford je u svoju evropsku paletu ubacio novu Sport Edition varijantu trovratne Fieste, koja će kupcima biti dostupna u kombinaciji sa 1,4 i 1,6 litarskim benzincima (sa 96 i 120KS), kao i 1.6 TDCi dizelašem od 90 konja.

 (Dalje)

Šef italijanskog "Fijata" Serđo Markione razgovaraće 4. maja sa visokim funkcionerima nemačke vlade o preuzimanju kompanije "Opel" koja se već mesecima bori da opstane, jer posluje u sastavu posrnulog američkog giganta "Dženeral motors", izvestio je danas radio "Dojče vele", pozivajući se na pisanje minehnskog dnevnika "Zidojče cajtung."

 (Dalje)

Hennessey Cadillac CTS-V

2 Maj 2009 - 15:06 Tuning Link

Hennessey Motorsports se posle Corvette ZR1 i novog Camara sada pozabavio i obradom 2009 Cadillaca CTS-V, odnosno njegovim 6,2 litarskim V8 agregatom.

 (Dalje)