home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ovo je do sada verovatno najbolja špijunska fotografija nove, četvrte generacije Opelove Astre, čiju je premijeru nemačka fabrika još ranije zakazala za septembar ove godine i Salon automobila u Frankfurtu.

Međutim, pojavile su se i špekulacije da bi Astra IV (bar u formi predserijskog primerka) mogla da se pojavi i ranije, možda već početkom marta na Salonu u Ženevi. Da li će tako i biti, videćemo za manje od mesec dana.    

Kako bilo, i ova najnovija slika pokazuje da je dizajn Astre IV velikim delom inspirisan većim modelom Insignia, od koje će preuzeti i inovativne sisteme, kao što su AFL adaptivna prednja svetla i Front Camera system. 

Nova Astra će se bazirati na GM-ovoj novoj Delta platformi, a kao i do sada, nudiće se u širokoj paleti karoserijskih varijanti, koja uključuje hatchback sa petora vrata, kupe (GTC), karavan i kabrio verzije (Opel planira i Astru Hybrid, ali najverovatnije tek za kraj 2010. godine).

Što se motorizacije tiče, pominje se novi 1,4 litarski turbo benzinac, dok bi vrh ponude činio 2.0 Turbo sa više od 250 konja (u sportskoj Astri OPC).čitanja : 2295Komentari

Obecava, obecava :)

Autor AstraFan 10 Feb 2009, 09:37