home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Ovo je navodno prva slika nove generacije BMW-ove serije 5 (interne oznake F10), skenirane iz brošure nemačkog proizvođača, koja bi zvanično trebalo da ugleda svetlost dana pred kraj ove godine (kao model za 2010. - tu).

Ako se slika pokaže autentičnom, buduću "peticu" karakterisaće daleko agresivniji prednji deo, sa dizajnerskim elementima inspirisanim CS Conceptom od pre skoro dve godine koji, iako nije ušao u serijsku proizvodnju, ipak ima veliki uticaj na buduće modele bavarske kompanije.

Kako bilo, nova serija 5 će u svakom slučaju od nove serije 7 pozajmiti neke tehničke poslastice, kao što su recimo upravljanje na sva četiri točka, Dynamic Drive, Active cruise control ili Night Vision sistem. Ovaj potonji upozorava vozača na prisustvo pešaka koji se nalaze kako na putu tako i na trotoaru. Night Vision sistem prepoznaje i znakove pored puta i na displej projektuje ograničenja brzine. Ukoliko vozač prekorači ograničenje, sistem ga na to upozorava.

Što se palete pogonskih agregata tiče, očekuju se, između ostalih, i 4,4 litarski twin-turbo V8 benzinac, kao i proširena ponuda turbo-dizelaša, uključujući i 2,0 litarski četvorocilindrični motor sa 150kW/204KS.

Ponuda menjača će uključivati šestostepenu manuelnu i šestostepenu Steptronic poluatomatsku transmisiju, a kasnije i novu ZF automatiku sa 8 stepeni.

Prava poslastica se međutim očekuje krajem 2010. godine, kada stiže novi M5, i to sa 5,5 litarskim V10 motorom. Nije isključena ni hibridna verzija, ali o tome još nema konkretnijih detalja.

BMW će u konstrukciji nove "petice" koristiti lagane materijale (karbon fiber, aluminijum), a što se unutrašnjosti tiče, F10 model će nuditi više mesta, posebno za putnike pozadi (volumen prtljažnika će porasti na 550 litara). Centralna konzola će biti više okrenuta vozaču, a famozni iDrive će biti dodatno unapređen. Auto će biti za oko 2 cm duži od sadašnjeg modela (serije E60, predstavljenog 2003. godine), međuosovinsko rastojanje je naraslo za 10 cm, širi je i trag točkova, dok je visina neznatno smanjena.čitanja : 2018Komentari

Bice ovo monstruozna masina!

Autor Dirtbombs 18 Feb 2009, 15:49

Nadam se da je ovo samo concept ili slicno.

Izgleda previse klasicno.
PAS concept izgleda, barem sto se tice prednjeg dela mnogo modernije.

Autor Eki 18 Feb 2009, 17:36

Ljudi,ne palite se,nova bmw serie 5 izgleda fascinantno.Video sam slike...prelep je!!!

Autor DEJAN 07 Apr 2009, 14:21

a gde si video slike?

Autor hh 17 Apr 2009, 15:11