home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
rimac concept two

Mada kompanija iz Svete Nedelje informacije o svom poslovanju pušta "na kašičicu", razumljivo je da svaku pa čak i najmanju novost iz pogona Rimac Automobila dočekujemo s ogromnim zanimanjem. A, u trenutnom centru zbivanja je naravno novi supersportski model, trenutno poznat kao Concept_Two, koji bi premijeru trebalo da ima 6. marta na salonu automobila u Ženevi.

Nakon dosadašnjih, zaista skromnih informacija o novom automobilu, izgleda da su britanski meidji ipak uspeli da "iskopaju" nešto više. Tako je magazin Auto Express objavio da će automobil radnog naziva Concept_Two biti nešto veći (ali i dalje dvosed) i komforniji od spartanskog Concepta_One, ali i da će biti brži i (očekivano) skuplji.

Za razliku od prethodnika koji je proizveden u tek osam primeraka, novi model kompanije Rimac Automobili bi trebalo da bude napravljen u 100 primeraka, od kojih proizvođač planira da proda 20 već u prvoj godini.

Ipak, ono što je zaista novo među informacijama o novom superautomobilu jeste da će njegova autonomija sa baterijama od 120 kWh biti nešto veća od one kod prethodnika (mada ne značajno) i da će tokom sledećih nekoliko godina, nakon kupea, biti predstavljeni i Spider kao i verzija za trkačku stazu.

I na kraju, informacija koja je možda i najzanimljivija u vesti koju prenosi pomenuti britanski medij jeste podatak o tome da bi Concept_Two trebalo da imati sistem autonomne vožnje 4. nivoa. To znači da bi automobil (u državama gde je to dozvoljeno) mogao da se kreće potpuno samostalno, uz prisutnost vozača za upravljačem.

Izvor: Autonet.hr

Foto: arhiva Autoblog.rs / Rimac Automobiličitanja : 633Komentari