home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Land Rover DC100 concept

Do sada smo čuli brojne glasine o najavljenom, novom Land Rover Defender modelu, ali ništa nije bilo zvanično i nije bilo nikakvih reči o njegovim specifikacijama. Međutim, to se danas promenilo s obzirom da se pojavio izveštaj u kojem se navodi šta sve možemo da očekujemo.

Naime, ako je verovati tom izveštaju koji je napravljen na osnovu informacija koje je jedan magazin dobio od neimenovanih izvora, novi Defender će na tržište biti lansiran 2020. godine, a u početku će se prodavati sa tri varijante karoserije. Tu spadaju verzije sa troja vrata sa mekim i tvrdim krovom, kao i model sa petoro vrata sa metalnim krovom.

Sve ove varijante će biti bazirane na novoj aluminijumskoj “monocoque” platformi koja će biti laksa i čvršća od one koja se nalazi na starijim modelima. Takođe se pominje da će ovaj model možda dobiti i nezavisno zadnje vešanje, ali kompanija će kupcima nudity veliki izbor osovina, vešanja kako bi kupci bili sigurni da će novi Defender moći da se nosi sa svakodnevnim izazovima.

Kada je reč o mehanizaciji, još uvek ništa nije potvrđeno ali se očekuje da se uvodni model prodaje sa četvorocilindarskim benzinskim i dizel agregatima radne zapremine dva litara. U ponudi bi trebalo da se nađu i nešto snažniji redni šestocilindarski agregati.

Ono što je interesantno jeste činjenica da se u izveštaju spominje i model Defender Sport. Taj model bi na tržište trebalo da se pojavi 2026. godine, a navodi se da će se njegova proizvodnja odvijati u novom postrojenju kompanije JLR u gradu Njitra u Slovačkoj, kako bi se smanjili troškovi.

Za sada se ne zna puno toga o ovom modelu, ali se u izveštaju navodi da će on biti “luksuzno vozilo koje je namenjeno off-road vožnji”. Agregate će najverovatnije deliti sa standardnim modelom, ali postoje glasine da će on možda imati i električni pogon.

Izvor: Vrelegume.rs

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 620Komentari