home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cupra Leon

Verujemo da sada već svi znaju da je Cupra prošle godine postala zaseban brend, a jedan od najočekivanijih modela je svakako Cupra Leon koja se trenutno uveliko testira.

I dok još uvek aktuelni Seat Leon Cupra ispod poklopca krije turbobenzinski motor od 300KS, čini se da će nova generacija (ovaj put pod zasebnim brendom) imati nešto drugačiji pogon.

Naime, ovaj sportski kompakt dobiće hibridni pogon! Da, za pogon će se brinuti kombinacija 1,4 litarskog TSI motora i elektromotora, a ukupna snaga bi trebalo da bude oko 245KS uz CO2 emisiju manju od 50g/km.

Ovakve informacije potvrdio je za Auto Express Wayne Griffiths. Postoji naravno mogućnost da ćemo videti i još snažniju R verziju sa snagom od oko 300 KS. A dok čekamo novi Cupra Leon dostupan nam je render s portala Motor1. com koji je napravljen prema špijunskim fotografijama.

Za sada se ne zna tačan datum kada ćemo videti ovu verziju Leona, budući da novu generaciju Seatovog kompakta nismo videli u Frankfurtu, pa se pretpostavlja da će premijera biti u Ženevi. Da li će odmah biti predstavljena i verzija sa znakom Cupre? Vreme će pokazati...

Izvor: Jutarnji.hr

Render: Motor1. comčitanja : 635Komentari