home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Maserati Ghibli

Italijanska kompanija Maserati je odlučila da u prodaju stavi hibride, plug-in hibridne električne automobile i električna vozila.

Maserati je na korak od velike promene koju očekujemo kod svih automobilskih kompanija. GranTurismo model je dostigao puni životni ciklus i biće zamenjen novim, potpuno električnim automobilom. Iako nije poznato da li je ovaj model sledeći novitet iz Maseratija koji ćemo videti, iz kompanije su otkrili da možemo očekivati hibride, plug-in hibridne električne automobile i električna vozila, piše Carbuzz.

Zvaničnih potvrda o tome kada možemo očekivati prvi hibrid ili plug-in hibridni električni automobil (PHEV) nije bilo, ali prema Automotive News Europe, prvi model ove vrste stiže nam pre nego što smo očekivali – biće predstavljen 21. aprila 2020. na Internacionalnoj automobilskoj izložbi u Pekingu.

Prema njihovim tvrdnjama, "izvor upoznat s planovima Maseratija" otkrio je ovaj detalj, ali nije razjasnio da li će novi model biti hibrid ili PHEV i da li će oni biti predstavljeni zajedno ili odvojeno. Osim toga, izvor nije otkrio detalje o Maseratijevom hibridnom sistemu, pa ne znamo koji motor će biti korišćen u novom modelu.

Poslovni plan ove kompanije, prema zvaničnom saopštenju, uključuje 10 novih ili unapređenih modela koji će se pojaviti od ove do 2023. godine, pa su verzije modela Levante i Quattroporte verovatno već u izradi.

Ghibli će biti prvi Maseratijev model preinačen u električni, što iznenađuje s obzirom na svetsku popularnost terenskih automobila. Posle njega pojaviće se novo terensko vozilo ove kompanije.

Nove verzije modela GranTurismo i GranCabrio biće potpuno električne i takođe bi trebalo da se pojave ove godine.

Izvor: Klix.ba / Carbuzz

Foto: arhiva Autoblog.rsčitanja : 281Komentari