home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Fisker Ocean

Fiskerov električni SUV Ocean će se pojaviti naredne godine, a sada je objavljena i njegova skica koja otkriva da će biti ponuđen u različitim verzijama.

Proizvodnja Fiskerovog električnog SUV-a Ocean će početi naredne godine, a ovo vozilo će imati pogon na sva četiri točka, domet od 483 km te bateriju kapaciteta 80 kWh. Od 0 do 100 km/h ubrzavaće za manje od tri sekunde (u slučaju verzije s ultra visokim performansama), a cena osnovnog modela će iznositi 37.000 dolara.

Baš kao i električni Hummer koji je nedavno najavljen iz GM-a, Ocean ima zadatak da uzme deo kolača na tržištu ekstremnih off-road električnih SUV-ova. Skica u prilogu je za sada sve što imamo, ali prikazuje široke off-road gume, šire lukove točkova, više zaštite podvozja te krovne nosače s rezervnim točkom.

"Nisko težište i veliko rastojanje između točkova doprinose boljoj stabilnosti, pa je Fisker Ocean savršeno off-road vozilo koje mogu koristiti međunarodne organizacije za spašavanja, a može da bude i vojno vozilo bez emisije štetnih gasova namenjeno transportu vojnog osoblja", saopšteno je iz Fiskera.

Izvor: Klix.ba

Foto: Fiskerčitanja : 208Komentari