home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Rolls-Royce Ghost

Rolls-Royceov šef, Torsten Müller-Otvös, kaže da će nova luksuzna limuzina Ghost (u prevodu Duh), koja će biti otkrivena kasnije ove godine, biti 'najčistiji izraz Rolls-Roycea do sada', s 'čistim' dizajnom koji će odražavati novi trend prema periodu 'nakon izobilja'.

Kompanija trenutno završava s poslednjim pripremama za drugu verziju konkurenta Bentley Flying Spur-a, a Müller-Otvös je u otvorenom pismu objavljenom potencijalnim klijentima pokušao da olkaša put do pokretanja ključnog modela u rešavanju izazova lansiranja ultraluksuznog automobila s obzirom na trenutnu pandemiju bolesti Covid-19.

U pismu Müller-Otvös napominje da je otkako je predstavljen 2009. originalni Ghost postao najuspešniji model u dugoj istoriji Rolls-Roycea (kompanija je osnovana 1904. godine, a osnovali su je Charles Rolls i Henry Royce), što je pripisao tome da je to bio automobil u kome su vlasnici mogli da uživaju ​​u vožnji ili vožnji u njima.

Dodao je: 'Oni su takođe cenili ogoljenu jednostavnost automobila ili, kako oni to kažu, 'malo manjeg, manje očaravajućeg sredstva za posedovanje Rolls-Roycea'.

Müller-Otvös je rekao da je istraživanje kompanije pokazalo da trend odražava šire kretanje među luksuznim kupcima prema onome što Rolls-Royce naziva 'Post Opulence' (nakon izobilja) i pokazuju izraženu sklonost luksuznim predmetima koji slave umanjenost i suzdržanost - koji ne viču, već šapuću. Oni traže čistoću dizajna odbijanjem očiglednih i nepotrebnih ulepšavanja i otvorenih komplikacija. Kako bi upotpunili ovaj minimalizam, našim Ghost klijentima je potrebna inovativna, ali tehnologija bez napora i stvarna inženjerska supstanca u njihovom automobilu. Primećujući da će Rolle-Royce-ovi modeli uvek 'nadahnjivati ​​veličinu i predstavljati osećaj za pozorište i magiju', Müller-Otvös je rekao da će novi Ghost, kome je trebalo pet godina, odraziti to kretanje prema smanjenju.

'Ghost je najčistiji izraz Rolls-Roycea do sada', napisao je Müller-Otvös. 'To preusmerava stubove našeg brenda u prelepi, minimalistički, ali vrlo složen proizvod koji je savršeno u skladu s potrebama naših Ghost klijenata i, verujem, savršeno u skladu s vremenima u kojima svi živimo.'

Novi Ghost prelazi na novu platformu koju deli s BMW-om serije 7, a imaće i pogon i upravljanje na sva četiri točka. Müller-Otvös je primetio da su jedine komponente prenesene iz uspešnog originala Ghost-a bile 'figurica Spirit of Ecstasy i kišobrani'.

Ghost će biti lansiran na digitalnom događaju kasnije ove godine, za koji je Müller-Otvös napisao da će mu prethoditi niz od četiri animacije koje će dati uvid u 'ono za šta verujemo da je najviši izraz Rolls-Roycea do sada'.

Izvor: Tportal.hr / Rolls-Royce

Foto: Rolls-Roycečitanja : 269Komentari