home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Range Rover

U kompaniji Jaguar Land Rover pripremaju nekoliko noviteta, među njima i potpuno novi Range Rover i Range Rover Sport.

Range Rover

Prvo je na redu nova, peta generacija Range Rovera koja stiže već ovog meseca (premijera je najavljena za 26. oktobar), i to na MLA platformi (Modular Longitudinal Architecture). Ipak, prve slike su već pred nama zahvaljujući reviji 4x4 Magazine.

Range Rover

Zahvaljujući uporebi aluminijuma platforma novog modela je lakša od stare, a prilagođena je i upotrebi plug-in hybrid i električnog pogona.

Range Rover

U pogledu dizajna nema većih promene, već je primenjena evolucija sadašnjih rešenja, uz inspiraciju sa modela Velar i Evoque. Sve to uz još luksuzniji enterijer i napredniju tehnologiju, uz Pivi Pro infotainment sistem.

Range Rover

Novi Range Rover bi trebalo da ima sličnu dužinu kao i sadašnji, a u ponudi će i dalje biti standardni i produženi model.

Range Rover

Uz motore sa unutrašnjim sagorevanjem i standardni automatski menjač, novi Range Rover će se nuditi i kao plug-in hybrid, a u toku svog životnog veka bi trebalo da dobije i potpuno električnu varijantu.

Nezvanično, u gami će se naći dizel verzije D250 sa 250KS, D300 i D350, benzinac P530 sa V8 motorom, kao i plug-in hybrid varijante P400e i P500e.

P400e kombinuje 2,0 litarski četvorocilindraš i elektromotor, dok P500e ima šestocilindraš i elektromotor.

Kako se očekuje, isporuke novog Range Rovera će startovati početkom sledeće godine.

Što se cena tiče, novi Range Rover će u Francuskoj koštati od 122.600 evra (cena za varijantu D250 u SE opremi) do 173.700 evra za top verziju P530 sa dužim međuosovinskim rastojanjem.

U svakom slučaju, ovo će po najavama biti najradikalniji i tehnički najnapredniji Range Rover do sada.

Ivan Mitić – Autoblog.rs

Foto: 4x4 Magazinečitanja : 1870Komentari