home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Cupra E

Brend Cupra je još ranije najavio da će narednih godina ponuditi više elektrifikovanih vozila. Španci navode da će to biti modeli koji će stajati između tradicionalnih segmenata i imati potpuno samostalni dizajn.

Izvršni direktor Vayne Griffiths je rekao novinarima da će automobili biti „u segmentima koji rastu, jer nam je potreban rast. Nemojte ih stavljati u klasičan segment, uvek će biti mešavina – nešto drugačije i jedinstveno – umesto samo klasičnog SUV-a ili klasičnog kupea ili limuzine.” Dodao je: „Ima mnogo toga između njih. Imate razne koncepte: shooting brake, sportback i razne stvari koje su moguće.”

Jedan od tih novih modela je i na ovim teaser slikama, pri čemu će se u proizvodnji naći od 2024. godine.

Cupra E

Još uvek neimenovani automobil će se nuditi u mild-hybrid i u plug-in hybrid izdanju, a koji će u elektro modu moći da pređe do 100 km.

Za sada je poznato da je u pitanju vozilo dugačko oko 450 cm, kao i da će se od 2024. proizvoditi u Audijevoj Györ fabrici u Mađarskoj.

Brend Cupra je inače prodao 79.300 automobila širom sveta u 2021. godini, što je povećanje od 189% u odnosu na 2020. godinu i planira da udvostruči ovo na skoro 160.000 jedinica u 2022. godini.

Prošle godine, Cuprin novi SUV Formentor je činio 70% njihove globalne prodaje, sa 54.600 prodatih jedinica. Oko 41% prodatih Cupra automobila je bilo elektrifikovano. Njihov prvi potpuno električni model Born, lansiran je tek u novembru, ali je do kraja godine Cupra već isporučila 3300 jedinica, što su nazvali „početkom koji obećava“.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 266Komentari