home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
BMW 3.0 CSL

Šef BMW M Frank van Meel kroz teaser slike kamufliranog automobila potvrđuje da se legendarni 3.0 CSL zaista vraća.

Kako piše BMW Blog, automobil će debitovati pre kraja godine kao kulminacija proslave 50. godišnjice M divizije. 2022. je već bila godina puna događaja s obzirom da smo videli M4 CSL i M3 Touring, ali ima još mnogo toga osim već najavljenih M2 i XM.

Prema pouzdanim izvorima, savremeni ekvivalent 3.0 CSL će biti baziran na M4 CSL-u, ali sa nekoliko važnih izmena. Za početak, očekuje se da će izgubiti osmostepeni automatski menjač u korist šestostepenog manuelnog menjača uz zadržavanje konfiguracije sa pogonom na zadnje točkove.

BMW 3.0 CSL

BMW Blog navodi da u BMW M planiraju šestocilindrični motor sa oko 600 konjskih snaga. To bi predstavljalo skok od 50 KS u odnosu na M4 CSL.

Još uvek nema reči o obrtnom momentu, ali S58 motor generiše 650 Nm između 2.750 i 5.950 o/min u M4 CSL.

3.0 CSL samo sa ručnim menjačem i zadnjim pogonom će imati karoseriju napravljenu u retro stilu, verovatno inspirisanu konceptima 3.0 CSL i 3.0 CSL Hommage R od pre nekoliko godina. Šarena kamuflaža sa M automobilima iz prošlosti radi dobar posao u skrivanju dizajna, ali ne može da prikrije veliko krilo i krovni spojler.

Iako je maska za bubrege prilično velika, manje je polarizirajuća u poređenju sa onim što ćete naći na drugim M4 modelima. Dvostruki okrugli usisnici vazduha su očigledan povratak na originalni 3.0 CSL iz 1970-ih.

Kao što je to obično slučaj sa sličnim projektima, proizvodnja će biti izuzetno ograničena. Pominje se da će biti napravljeno samo 50 automobila i nijedan neće doći u Sjedinjene Države.

Što se cene tiče, 3.0 CSL bi trebalo da košta 750.000 evra.

Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 388Komentari