home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Genesis Mint

Iz Genesisa stižu informacije da rukovodstvo tog brenda razmatra manji električni model, sa fokusom na evropsko tržište kao deo značajnog proširenja game kompanije.

U razgovor za britanski Autocar, kompanijijin šef za planiranje proizvoda, Mark Choi, rekao je da bi novi mali EV mogao biti posebno važan za evropsko tržište.

„Razmatramo da proširimo našu ponudu modela, a posebno u Evropi“, rekao je on. Međutim, Choi je naglasio da je potrebno razmotriti mnogo faktora pre nego što takvo vozilo dobije zeleno svetlo.

„Dodavanja novih modela nije jednostavan slučaj; moramo da uzmemo u obzir rast očekivane prodaje za naše aktuelne automobile, odmerimo to u odnosu na naše proizvodne kapacitete, a zatim razmotrimo rastuće cene sirovina i razmotrimo kako to utiče na odluku.”

Genesis Mint

Takav model bi se nalazio ispod GV60 u asortimanu brenda i mogao bi da dobije inspiraciju iz Mint koncepta predstavljenog još 2019. godine (na slikama). Šef dizajna Genesisa SangYup Lee je napomenuo da bi iz njega mogao da se stvori veoma ubedljiv mali luksuzni automobil.

„Koncept Mint još se proučava. Želimo da razumemo šta bi mali luksuzni automobil mogao da bude. Kada živite u gradu, ne želite veliki automobil, tako da je malo luksuzno vozilo nešto o čemu treba razmišljati. Postoje vrhunski mali automobili, ali luksuzni mali automobil bi mogao biti nešto novo”, kaže Lee.

Priredio: Ivan Mitić – Autoblog.rsčitanja : 337Komentari