home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

BMW je objavio zvaničan video-teaser, nazvan "X5 M Product Testing" o budućoj sportskoj M verziji svog SAV modela X5, čije pojavljivanje se očekuje na sledećem Salonu automobila u Ženevi, marta 2009. godine (isporuke kupcima treba da počnu u septembru iste godine).

 (Dalje)Holden, australijska filijala General Motorsa, ovim teaser crtežom i kratkim saopštenjem najavljuje da će u trećem kvartalu 2010. godine tamošnjim kupcima ponuditi novi kompaktni model, koji će koristiti GM-ovu Delta platformu.

 (Dalje)

Peugeot je još početkom oktobra, na Salonu automobila u Parizu, konceptom Prologue HYmotion4 najavio skori dolazak svog novog crossover automobila (mešavina monovolumena i SUV-a) na bazi aktuelne 308 – ice, koji bi trebalo da ponese ime 3008.

 (Dalje)

Tokom leta je bilo dosta informacija da Nemci pripremaju i poslednju, oproštajnu seriju aktuelnog Mercedesa SLR, odnosno njegovu olakšanu speedster verziju, čiji maskirani prototip je tada uhvaćen tokom testiranja. U to vreme još nije bilo poznato kakvo će biti zvanično ime tog automobila, kao ni njegov konačan izgled. Sada su međutim konačno dostupne i prve procurele fotografije i puno ime: Mercedes McLaren SLR Stirling Moss (po engleskom vozaču koji je 1955. godine u Mercedesu 300 SLR pobedio na trci Mille Miglia).  

 (Dalje)

Procurele su prve zvanične slike novog Toyotinog manjeg MPV modela Passo Sette, koji će se pojaviti i pod znakom Daihatsua, gde će poneti ime Boon Ruminous.

 (Dalje)

Ono što je za Toyotu legendarni Land Cruiser, to je za Nissan već više od 50 godina model Patrol, čije je najnovije izdanje nedavno predstavljeno na zatvorenoj promociji u Dubaiju. Ipak, namerno ili ne, ove špijunske slike (napravljene mobilnim telefonom) su sa tog događaja nekako procurele u javnost i tajni više nema.

 (Dalje)

BMW će prema ranijim najavama u ponedeljak objaviti zvanične slike nove generacije svog modela Z4 (serije E89), ali su prve oficijelne fotografije (skenirane iz BMW-ove brošure) ovog automobila ipak pre vremena procurele na internet.

 (Dalje)

Prema poslednjim vestima, italijanski Lamborghini će svetsku premijeru nove, Superveloce varijante aktuelnog Murcielaga LP640 najverovatnije održati u martu naredne godine, na Salonu automobila u Ženevi (bilo je nekih najava da će Murcielago SV biti prikazan još u oktobru ove godine na Salonu u Parizu, ali se to ipak nije desilo). 

 (Dalje)

Odmah nakon one prve slike od pre neki dan, na kojoj se vidi prednji deo novog BMW-a Z4, na internet je procurela još jedna fotografija, ovoga puta zvanična, skenirana iz BMW-ove brošure (prvi set oficijelnih slika se inače očekuje 14. decembra).

 (Dalje)

Doduše, ovo ipak još nije prva zvanična slika (prvi set fabričkih fotografija se očekuje 14. decembra), ali se radi o do sada najboljem pogledu na novu generaciju BMW-ovog modela Z4.

 (Dalje)

Dobro, reč novi iz naslova ipak treba uzeti s rezervom, budući da se ovde u osnovi radi samo o redizajniranoj varijanti aktuelnog Golfa Plus, koji će se premijerno pojaviti 3. decembra na Salonu automobila u Bolonji.

 (Dalje)

Britanski CAR Magazine je danas objavio po svemu sudeći prve slike konačne, serijske verzije dugo očekivanog Aston Martinovog modela Rapide. 

 (Dalje)

Zvanično, nova generacija Toyote Prius (modelske godine 2010.) treba da se pojavi u januaru 2009. godine na Salonu automobila u Detroitu, ali zahvaljujući nedavnim procurelim slikama i ovom novom videu, tajni više nema.

 (Dalje)

Dok čekamo da Jaguar na sledećem Salonu automobila u Detroitu (januar 2009.) javnosti prvi put zvanično predstavi novi sportski sedan XF-R ( trebalo bi da ga pokreće 5,0 litarski V8 agregat sa kompresorom i najmanje 373kW/500KS), stižu i vesti da ova britanska fabrika u indijskim rukama (Tata Motors) radi na novim karoserijskim verzijama limuzine XF.

 (Dalje)

Saab 9-6X

20 Nov 2008 - 08:30 Top secret Link

Ako se ove slike pokažu autentičnim, Saab će kao bazu za svoj novi SUV model 9-6X (moguć naziv, dakle ništa zvanično) iskoristiti prilično kontroverznu Subaru Tribecu, koja baš i nije primer uspešnosti dizajna (mada, ukusi su različiti...).

 (Dalje)