home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Na svom Facebooku profilu Mercedes je objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modifikovan od strane AMG-ovih inženjera. To je prvi i do sada jedini dizelski model kojim su se pozabavili AMG-ovi inženjeri, ali nakon ovog saopštenja svi se pitaju da li je moguće da će V klasa ili Sprinter biti sledeći neobični projekat AMG-a?

Danas gotovo svi Mercedesovi modeli imaju najsnažnije AMG verzije. Tako kupci mogu da biraju od kompaktne A klase u AMG izdanju, preko snažne limuzine E63 AMG S i luksuzne krstarice S65 AMG do SUV-a GLE 63 AMG. Dakle, ljubitelji gotovo svih segmenata su "pokriveni", ali jedna kategorija nedostaje, a to je kategorija kombija. A Mercedes je na svom Facebooku objavio slike svog modela MB 100 D, prethodnika Viana koji je bio modifikovan od strane AMG-ovih inženjera.

Uz slike su napisali: "do danas jedini dizelski model na kome je radio AMG". Pomenuti MB 100 D iz 2,4 litarskog motora je izvlačio 72KS, a nakon dorade AMG-a snaga je povećana na 95KS. Napravljene su i vizuelne modifikacije pa je tako ova verzija dobila nove branike, dvobojnu karoseriju i alkantaru u unutrašnjosti.

Ovim slikama Mercedes-AMG je zagolicao maštu. Naime, mnogi tvrde da je ovo svojevrsna najava da bi AMG mogao da se pozabavi doterivanjem V klase ili čak Sprintera.

Izvor: Jutarnji.hr/autoklubčitanja : 333Komentari

Nije jedini dizel sa AMG potpisom,bio je kasnije to I C30 CDI AMG

Autor Milan 09 Nov 2017, 23:04