home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Volkswagen Golf I GTI

Andreas Weibel iz Aarberga, severozapadno od Berna, poznat je kao nekonvencionalni tjuner.

Ovaj 61-godišnji Švajcarac je posedovao automobile u šestom razredu osnovne škole, pretvorio je VW Bus T3 u raketu ugradivši Porscheov motor, napravio je čitav niz neobičnih vozila...

Volkswagen Golf I GTI

Sada je odlučio da supruzi pokloni jedinstveni automobil. Njen VW Golf GTI, poslednju seriju "jedinice" iz 1983. godine, preradio je u možda najunikatniji GTI. U standardnu GTI-jedinicu ugradio je još jedan motor - u prostor prtljažnika!

Volkswagen Golf I GTI

Spolja se Weibelov Golf GTI ničim ne razlikuje od originala, ali ispod limene kecelje je moralo da se uradi mnogo modifikacija.

Volkswagen Golf I GTI

Tokom 1.200 radnih sati Švajcarac je ugradio posebni rezervoar, ojačao oslanjanje i kočnice, promenio bregaste osovine, modifikovao menjač i kvačilo…

Srca bimotor Golfa su dva motora koja razvijaju po 125KS. Uz težinu vozila od samo 1.085 kilograma, jasno je da su performance neverovatne.

Golf GTI bimotor ubrzava za 5,2 sekunde do 100 km/h, razvija maksimalnih 248 km/h… Vlasnik kaže da je ogromno iznenađenje vozača novijih automobile kada ih na semaforu ostavi prastari Golf GTI koji spolja ničim ne odaje da je poseban.

Izvor: Radiosarajevo.ba

Foto: Factčitanja : 331Komentari