home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Alpina B5 BI-Turbo Touring

Kad već BMW nije napravio M5 u karavan verziji, Alpina je odlučila da ljubiteljima najbržih karavana sveta ponudi nešto zaista specijalno.

Na mestu najbržeg karavana na svetu smenjuju se automobili koji zaista malo koga mogu da ostave ravnodušnim. Audi RS6 Avant je trenutno svrgnut sa trona od strane Alpine B5 BI-Turbo Touring bazirane na BMW-u serije 5 najnovije generacije, odnosno serije G30.

Alpina B5 BI-Turbo Touring

Ovo je prava stvar utoliko što je jedan pravi Gran Tourismo auto više nego praktičan, tako da u njemu može da uživa cela porodica.

Alpina B5 BI-Turbo Touring

Suština je da možete da kupite BMW M5 sa 600 KS ali samo u sedan verziji. Karavan, bar za sada, nije dostupan u M diviziji ali se zato Alpina dosetila da, pored limuzine, ponudi i Touring verziju.

Alpina B5 BI-Turbo Touring

Auto pokreće 4,4 litarski V8 motor sa dve turbine i ukupno 608 konjskih snaga. Menjač je osmostepeni automatik a snaga se prenosi na sva četiri točka. Alpina u saopštenju za novinare navodi da 90 posto snage može da bude preneto na zadnje točkove.

U ovakvoj konfiguraciji Alpina B5 BI-Turbo Touring iz stanja mirovanja do 100 km/h stiže za fantastičnih 3,5 sekunde, što je svega 0,1 sporije u odnosu na limuzinu. Sa maksimalnom brzinom od 322 km/h, Alpina B5 BI-Turbo Touring je trenutno najbrži karavan na svetu! Ima sistem upravljanja na sva četiri točka, s tim što se zadnji točkovi zakreću do 2,5 stepena.

Tradicionalno dizajnirane dvadesetice na sebi imaju Pirelli P-Zero pneumatike.

Alpina B5 BI-Turbo Touring

Enterijer je, naravno, najbolji primer ručnog rada i tapaciranja. Po želji je moguće da se ubaci bilo koja kombinacija kože, drveta pa čak i keramike. Cenimo da nije loša varijanta sa fotografije na kojoj dominira orahovina i Nappa koža.

Alpina B5 BI-Turbo Touring se sklapa u Velikoj britaniji i cena počinje od 91.000 britanskih funti, što po trenutnom kursu dođe oko 102.450 evra. Limuzina je dve hiljade funti jeftinija.

Izvor: Magazinauto.com

Foto: BMW Alpinačitanja : 305Komentari