home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

ABT RS2 i ABT RS4

16 Apr 2019 - 07:30 Tuning Link
ABT RS2 i ABT RS4

Četvrt veka je prošlo otkako je Audi predstavio i za današnje pojmove neverovatni RS2. Poznata tjunerska kuća ABT je odlučila da mu oda počast.

A to će ABT učiniti i jednom nesvakidašnjom galerijom fotografija gde je u planinskom okruženju avionske piste bok uz bok stavio original i njegovog aktuelnog naslednika. Istina, RS4 je vremenom evoluirao, pa i do limuzine, ali nećemo da cepidlačimo. 

ABT RS2 i ABT RS4

A otkako u toj igri nema Volvoa ponuda je dodatno proređena i najčešće se svodi na nemački trio. Prisetimo se malo RS2 i recimo da gledate u primerak stvoren uz Porscheovu pomoć. Osim Porscheove ikonografije u spoljašnjim detaljima ista ruka je doterala 2.2 litarski petocilindraš sa 315KS. ABT je stvari dodatno začinio, pa na kraju raspolaže sa čak 360KS.

A njemu suprotstavljeni RS4 već neko vreme nema V8 motor. Tu je sada 2.9 litarski V6, u ABT-u pojačan za 80KS i 90 Nm. Na kraju brojimo do 530KS i 690 Nm.

ABT RS2 i ABT RS4

I na kraju možemo postaviti samo jedno pitanje. Koju stranu birate, originalnog klasika ili osetno snažnijeg i modernijeg naslednika?

Izvor: Index.hr

Foto: ABTčitanja : 307Komentari