home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Gemballa Porsche Carrera GT

Iza naziva Mirage GT se krije dorađena Carrera GT, a u Gemballi su za posao oko jednog od najboljih Porscheovih modela svih vremena potrošili više od 1.000 radnih sati.

Porsche je svoj čuveni dvosed Carrera GT proizvodio od 2003. do 2007. godine. Napravili su samo 1.270 primeraka, a jedna od specifičnosti njihovog "analognog remek dela“ je centralno smešteni 5,7 litarski atmosferski V10 motor sa zavijajućih 612 konjskih snaga pri 8.000 obr/min koje se na zadnju osovinu distribuiraju posredstvom ručnog 6-stepenog menjača.

Gemballa Porsche Carrera GT

Vlasnik jednog od poslednjih primeraka koji su napustili proizvodne pogone je došao na ideju da temeljito doradi svoj automobil, a posao je prepustio nemačkoj tjuning kompaniji Gemballa u kojoj su već dokazali da imaju i znanje i resurse koji su potrebni za dorađivanje Carrere GT (Type 980).

Gemballa Porsche Carrera GT

U Gemballi su za posao potrošili više od 1.000 radnih sati, a rezultat rada je Mirage GT koji i dalje pokreće atmosferski V10 motor. Više od 660 konjskih snaga i 630 Nm najvećeg obrtnog momenta je rezultat rekalibrisanja centralne upravljačke jedinice, modifikovanog sistema usisa vazduha i novog izduvnog sistema, a sve zajedno dovoljno je za ubrzanje od 0 do 100 km/h za 3,7 sekundi i više od 335 km/h.

Izvor: Klix.ba / Motor1. com

Foto: Gemballačitanja : 255Komentari