home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Brabus Black Ops 800

“Paint it Black” blizanci iz Bottropa nose militarističke uniforme i puno V8 naoružanje od 800KS

Bazirani su na G 63 AMG-u, imaju iste motore od 800KS i limitiranu ediciju od samo 10 komada.

Brabus Black Ops 800

U čemu su razlike? Oba imaju 4,0 litarski biturbo V8, 588 kW/800 KS, 1.000 Nm obrtnog momenta, ubrzavaju 0–100 km/h za 4.1 s, uz el. ograničenu maksimalnu brzinu od 240 km/h. Tu su i BRABUS WIDESTAR widebody kit i 23-inčni BRABUS “Platinum Edition” naplaci. Black Ops verzija zvuči kao da se dostavlja vazdušnom isporukom, padobranom ravno s Činukove rampe, uz SAS pratnju, ali zapravo je prilično miroljubiv. Sve dok ne nagazite na tih 800 KS, naravno…

Brabus Black Ops 800

Osim crvenog slova B na ogromnoj maski, crveni touch se nastavlja i u enterijeru – mora se priznati da je kombinacija crvenih detalja, karbona, aluminijuma i crvenkastog LED osvetljenja veoma atraktivna, poput privatnog light showa. Sve ima premium look, od crvenih šavova do istih takvih detalja na prednjim Monoblock bačvama obučenih u 305/35 R 23 gume po izboru (Yokohama, Continental ili Pirelli). Čemu takvo provokatorsko ime? Ko zna?

Black Ops je inače pojam koji označava tajnu operaciju (vladinu ili ne) koja se ne sme povezati s pravim nalogodavcem, a često se za njeno obavljanje biraju nevladine paravojne organizacije/sile. Da, to je hleb i mleko za CIA, FBI, FSB, Mossad, MI6 i druge svetske agencije, a sam naziv dobro dođe da opaka G -klasa zvuči još opakije. Kao da bi bez te oznake zvučao previše mekano?

Drugi Monstrum iz Bottropa je baš je poput nindže – neupadljiv, tih, kompaktan, ekonomičan…samo ga je teško zamisliti kako kamufliran visi sa plafona i prikuplja informacije – poput muve na zidu!

Brabus Shadow 800

Uglavnom, kombinacija sive, crne i crvene kože govori o ekskluzivnosti, koja pomalo kreće prema Paganijevim vodama – unikatnim proizvodima po izričitim željama i fantazijama prebogatih vlasnika. Za sada je cena na šestini umetničkih dela famoznog Argentinca, ali možda neće dugo…

Izvor: Vozim.hr

Foto: Brabus

Brabus Shadow 800

Brabus Shadow 800


čitanja : 274Komentari