home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA
Mercedes W113 SL

Kompanije Everrati Automotive Limited i Hilton & Moss su se udružile kako bi zajedno radile na automobilima, a njihov prvi projekat je Mercedes-Benz W113 SL Pagoda.

Everrati je osigurao električni pogon, a eksperti kompanije Hilton & Moss su se pobrinuli za detaljnu restauraciju tako da je u fantastični klasik udahnut novi život.

"Everrati je ponosan na saradnju s partnerima koji zadovoljavaju ekstremno visoke standarde svojom ekspertizom u restauraciji Mercedesovih vozila. Uzbuđeni smo što ćemo raditi s tako velikim imenom u svetu klasičnih automobila i radujemo se što ćemo ponuditi legendarne modele u partnerstvu s kompanijom Hilton & Moss", izjavio je direktor Everratija Justin Lunny.

Mercedes W113 SL

Upravo je Hilton & Moss stekao reputaciju jedne od najboljih britanskih kompanija za restauraciju vozila te već dugo sarađuje s Jaguarom i Aston Martinom. Iza sebe ima više od 40 godina rada na Mercedesovim vozilima.

Mercedes W113 SL

Rezultat saradnje pomenutih partnera je Mercedes-Benz W113 SL, koji će se prodavati nakon restauracije i ugradnje električnog pogona. Restauracija podrazumeva potpuno rastavljanje, popravke, zaštitu, sklapanje korišćenjem originalnih i "osveženih" delova gde god je to moguće. Kompanije tvrde da će automobil biti u boljem stanju nego kada je napustio fabriku.

Nakon restauracije će uslediti ugradnja električnih motora koji će isporučivati 180KS, 12 više u odnosu na originalni motor. SL će od 0 do 100 km/h ubrzavati za 7 sekundi, odnosno 1,8 sekundi bolje nego ranije.

Mercedes W113 SL

Sav posao se obavlja pažljivo i s poštovanjem kako se ne bi narušio klasični šarm automobila.

Osnovna cena elektrifikovanog modela Mercedes-Benz W113 SL Pagoda iznosi 295.000 funti, a Everrati već prima prednarudžbine.

Izvor: Klix.ba / Carscoops.com

Foto: Everrati Automotive Limited / Hilton & Mossčitanja : 558Komentari