home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
Carlex restomod BMW Serije 6

Poljska kompanija Carlex Design će restaurisano i modifikovano izdanje jednog od najlepših BMW-ovih modela svih vremena ponuditi u samo sedam primeraka.

Među pričama na sve popularnijoj svetskoj restomod sceni treba izdvojiti i projekat poljske kompanije Carlex Design u kojoj su se odlučili za restauraciju i modifikaciju za čiju osnovu je odabrana prva generacija BMW-ove Serije 6 (E24) koju su Bavarci proizvodili od 1976. do 1989. godine.

Carlex restomod BMW Serije 6

Za prvi od sedam planiranih primeraka korišćen je BMW 635 CSi iz 1986. godine koji je, posmatrano spolja, „pojačan“ svežom bojom, novim kompletom felni i oznakama Carlexa u kojem su (opravdano) zaključili da bi bilo kakvi dodatni elementi na besprekorno skladnoj i lepoj karoseriji u ovom slučaju bili apsolutno kontraproduktivni.

Carlex restomod BMW Serije 6

Mnogo više pažnje posvećeno je uređenju unutrašnjosti Grand Turismo četvoroseda koja je obložena posebno tretiranom kombinacijom kože i alkantre u braon tonovima u kojima je i podloga analogne instrumentne table. Iza obloge originalnih sedišta krije se novi i nešto čvršći materijal za popunjavanje uz koji je poboljšana udobnost, a originalni radio zamenjen je retro dizajniranim audio-sistemom iz ponude Blaupunkta s USB priključkom i Bluetooth povezivošću.

Carlex restomod BMW Serije 6

Uz dorađene elemente oslanjanja automobil je čvršći od standardnog, a u Carlexu nisu dirali uglađeni 3,5 litarski atmosferski redni motor sa šest cilindara koji u verziji 635 CSi razvija 218 konjskih snaga i 310 Nm najvećeg obrtnog momenta, što je u kombinaciji s 4-stepenim automatskim menjačem dovoljno za 221 km/h i ubrzanje od 0 do 100 km/h za 9 sekundi.

Poljaci su otkrili da je za kompletiranje posla potrebno 1.200 sati, a cena prvog od sedam planiranih primeraka nije objavljena.

Izvor: Klix.ba / Carlex Designčitanja : 851Komentari