home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA ISTORIJA
HWA EVO

Mercedes 190 E 2.5-16 Evolution II je spreman za povratak, i to u obliku restomoda koji će u ograničenoj seriji ponuditi kompanija HWA AG.

Tačnije, ova nemačka kompanija poznata po svom angažovanju u motosportu za kraj 2025. godine najavljuje svoj novi projekat pod nazivom HWA EVO.

HWA EVO

HWA EVO se u saopštenju opisuje kao superautomobil legalan za puteve i „besna reinterpretacija legendarnog Mercedesa 190E 2.5-16 Evo II opremljenog najsavremenijom tehnologijom“.

HWA EVO

Projekat se realizuje u partnerstvu sa američkom firmom Curated, specijalizovanom za istorijske sportske automobile i restomodove.

Originalni automobil je debitovao 1990. godine sa ograničenom proizvodnjom od 502 jedinice, ali HWA EVO će biti još ekskluzivniji jer se planira samo 100 primeraka.

HWA je sada objavio nekoliko skica i 3D crteža koji nam pokazuje šta možemo da očekujemo. Zvanične skice prikazuju verziju originalnog EVO II sa širim blatobranima i većim točkovima.

HWA EVO

Umesto žrtvovanja jednog od dragocenih originalnih primeraka EVO II, HWA EVO će biti baziran na široko dostupnom W201. Originalni Mercedes-Benz 190 E 2.5-16 Evolution II je bio opremljen 2,5 litarskim 16V četvorocilindričnim motorom od 173 kW/235 KS koji je konstruisao Cosworth AMG. Takođe je imao upadljivi aero body kit.

HWA EVO

Očekuje se da će isporuke HWA EVO početi krajem 2025. godine, a početna cena će iznositi 714.000 evra.

Priredio: Ivan Mitić - Autoblog.rsčitanja : 727Komentari