home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

 

Izvor : www.tanjug.co.yu

Srpski proizvođač automobila "Zastava" planira ulazak na rumunsko tržište, gde namerava da otvori izložbeni salon, servisno postrojenje i skladište rezervnih delova u gradu Piteštiju, centru auto-industrije u Rumuniji, objavio je lokalni dnevni list "Biznis standard".
Gradonačelnik Piteštija Tudor Pendijuk je u intervjuu tom listu izjavio da krajem aprila boravio u Kragujevcu i prisustvovao potpisivanju sporazuma o saradnji između "Zastave" i "Fijata".
Pendijuk je dodao da je tada gradonačelnik Kragujevca zamolio njega i njegove saradnike da pomognu dolazak "Zastave" na rumunsko tržište i praktično ukažu na firme koje bi mogle da postanu dileri za vozila srpske fabrike, prenela je agencija Rompres.
Čelnik Piteštija je rekao da je "Zastava" planirala još pre četiri godine da ostvari proboj na tržište Rumunije, ali taj projekat do sad nije realizovan.
Srpska kompanija, koja je lani proizvela 15.000 vozila, ili četiri puta manje od ukupnog kapaciteta, potpisala je sa predstavnicima italijanskog "Fijata" krajem aprila Memorandum o razumevanju i strateškoj saradnji, kojim se predviđa masovna proizvodnja automobila iz programa torinske fabrike u "Zastavi".čitanja : 1005Komentari