home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Toyota je apsolutni pobednik „Auto Bild“ izveštaja o kvalitetu 2008. Posle trostruke uzastopne pobede (2001, 2002. i 2003.) i tri druga mesta (2004, 2006. i 2007.), ovo je četvrti put da Toyota osvaja prvo mesto u ovom iscrpnom istraživanju o pouzdanosti, dugotrajnom kvalitetu i zadovoljstvu kupaca/vozača.

Za pripremu izveštaja o kvalitetu, ocenjivano je sedam individualnih kategorija kod 22 različita proizvođača automobila. Glavni fokus bila je ocena čitalaca na sopstvenim automobilima starim od 3 do 7 godina. Ovaj metod prikazuje defekte, slabosti i probleme kvaliteta koji se manifestuju prilikom dugog perioda korišćenja automobila, posle kupovine, i koji se ne prikazuju prilikom regularnih/standardnih testova.

Toyotine performanse u TÜV izveštaju su takođe uzete u obzir. Ovaj izveštaj uključuje rezultate evidentirane na približno sedam miliona generalnih ispitivanja na 194 modela. Dalje, ekipa „Auto Bild“-a je uzela u obzir rezultate svojih testova na radionicama, pisma poslatih/pristiglih u „Predlozi čitalaca“ magazina kao i broj reklamacija i garantnih servisnih intervencija.

Dobre performanse različitih Toyota i Lexus modela u „Auto Bild“ dugotrajnim testovima su dodatno doprineli dobrom rezultatu.

Osim toga Toyota je dobila odlične rezultate u reprezentativnom istraživanju 23.485 vozača automobila. Vozači Toyote su odgovorom na pitanje „Kako ocenjujete kvalitet marke na skali od 1 do 10?“ dali prosečnu ocenu od 9,0 poena. 90% vozača Toyote je reklo da bi ponovo kupili Toyotu.

Izvor : Toyota.rsčitanja : 1241Komentari

Ocekivano...

Autor recepti 22 Nov 2008, 14:30