home
HOME VESTI DOMAĆE TRŽIŠTE VIDEO ZANIMLJIVOSTI NOVITETI TUNING CONCEPTS TOP SECRET PREDSTAVLJAMO SALONI ARHIVA GALERIJA

Mada je pre nekoliko dana (prema pisanju japanskog dnevnika Nikkei), globalna finansijska kriza navodno prisilila Suzuki da koriguje planove o predstavljanju svoje nove limuzine Kizashi, to ipak nije tačno.

Naime, iz fabrike su to zvanično demantovali i najavili da će serijska verzija Kizashija biti promovisana (kako je i planirao) već u aprilu ove godine na Salonu automobila u Njujorku, kada će biti objavljen i tačan datum početka njegove prodaje. Cene naravno još nisu poznate, ali se procenjuje da će se u SAD-u kretati u rasponu od 21.000 do 28.000 dolara.

Na internetu su se inače još pre nekoliko meseci pojavile ove zvanične skice, koje prikazuju konačan izgled serijske verzije Kizashija.

Podsećanja radi, posle prvog Kizashija (promovisan kao koncept na Salonu u Frankfurtu 2007. godine) i Kizashija 2 (predstavljen u Tokiju iste godine), Suzuki je treći model u svojoj Kizashi (jap. – predigra) seriji koncept vozila promovisao na prošlogodišnjem Salonu u Njujorku. Sudeći po ovim skicama, taj treći Kizashi je bio i najbliži serijskom primerku.

Paleta pogonskih agregata bi trebalo da obuhvata dva benzinca (četvorocilindrični 2,3 litarski sa preko 150KS i 3,6 litarski V6 sa oko 300KS), kao i 2.0L turbo-dizel. Pogon će biti na prednjim točkovima, kao opcija će se nuditi i 4x4 verzija, a u ponudi će biti i šestostepena automatska transmisija sa komandama za menjanje brzina na volanu.čitanja : 834Komentari